Technické novinky v silniční cyklistice

Server Cyclingnews.com přináší pravidelné technické novinky. Na některé z nich se podíváme v tomto článku.

Scott CR1 Guido Trentina z týmu Saunier Duvall-Prodir v extra lehkém provedení pro vrchařského specialsitu. Rám se vyrábí na Taiwanu ze „Scott-made“ materiálu Ten-Tech Composite a podle oficiálních informací má rám CR1 Team Issue vážit 880 gramů bez vidlice. Kola jsou od Fulcrumu a mají jak jinak než karbonové ráfky.

Tento Look 585 patří Thoru Hushovdovi (Credit Agricole),vítězi sprinterského trikotu na TdF 2005. Look 585 je nejlehčím rámem od Looku, má vážit pod 1 kg, a přesto jej při svých sprintech neohne ani 183 cmvysoký a 81 kg těžký Švéd Hushovd. Vidlice má jméno HSC 5 SL a je celá z karbonu.

Shimano inovovalo nejlešpí model silničních treter, SH-R215B. Lehká a pevná dvojitá karbonová podrážka s dobře ventilovaným svrškem má být to nejlepší, co si vůbec můžete koupit.

Na Bianchi FG Lite jezdí Danilo Di Luca z Liquigas-Bianchi. Zajímavé je, že každý jezdec týmu má k dispozici pět vlastních kousků od Bianchi.

Cervelo tvrdí, že jejich model Soloist Carbon je nejrychlejším kolemv profesionálním pelotonu. Jezdí na něm Bobby Julich z CSC, který je proslaven šišatými převodníky, které používá. Elipsoidem k většímu výkonu.

Nový karbonový model BH pro tým Würth BH Global Concept.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>