Tour de France — úspěšnost národů

ŠpanělskoTour de France vyhrál Španěl Contador, to víme všichni. Při podrobnějším zkoumání výsledků se ale dobereme zajímavých údajů.

Nejlepším Francouzem v celkovém pořadí se stal až na 27. místě Stéphane Goubert z týmu AG2r Prévoyance s celkovou ztrátou 1.06.30. Christophe Moreau, který si dělal zálusk na vítězství nakonec skončil až 37., z Francouzů třetí.

Na nejlepším místě z Italů se umístil Marzio Bruseghin z Lampre – Fondital. Tour dokončil na 41. místě se ztrátou 1.36.44.

Může to být pro tradiční cyklistické země ještě horší? Ano, může! Nejlepším z Belgičanů totiž byl Axel Merckx z T-Mobilu, na 62. místě, s celkovou ztrátou přes dvě hodiny. A to tyto země vyprodukovaly takové legendy jako jsou Hinault, Coppi nebo Eddy Merckx…

Z tradičních zemí se tedy v dobrém světle ukázalo pouze Španělsko. Na výsluní se ale derou nové národy. Američané, kteří vyhrávali TdF v posledních osmi letech; Němci nebo Kazaši, přestože byly jejich špičky vyloučeny; Australané tradičně silní spurteři, letos díky Evansovi dokonce na druhém místě v Paříži. Evans, který závodí za belgickou stáj Lotto tak dělá nakonec radost i těm Belgičanům.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>