TRI-X-Aš: tvrdý závod na úrovni a s limuzínou

Přehrada v Dolních Pasekách a okolí rozhledny v Aši se staly dalším dějištěm karlovarského poháru v triatlonu. Závod Tri-X-Aš 2014 připravil Venca Stašek za spolupráce sponzorů, přátel a kamarádů. Všichni účastníci se shodli, že závod byl terénem náročný, ale spokojenost po doběhu do cíle byla nesporná. Na některé závodníky – vylosované – pak za odměnu čekala od sponzorů večeře v restauraci ve Výhledech, kam je dopravila limuzína Lincoln. Závodníci si tuto odměnu patřičně vychutnali.

Výsledky (XLS)
Fotografie:

Šťastlivci z limuzíny. Foto: Libor Němec
Šťastlivci z limuzíny. Foto: Libor Němec

Komentář závodníka – Olda Dvořák

Distance 0,8 km plavání – 12 km MTB a 8 km běh nijak závratné, ale kdo nebyl, neví. Plavalo se v přehradě Dolní Paseky, kam jsme společně sjeli z Háje (2. depo, cíl a prezentace). Čistá voda, cca 4 bójky až na druhou stranu přehrady a zpět. Určitě (dle mapy.cz) poctivých 800 m. Odstartováno a nejmenovaná závodnice mi při těsném kontaktu sundavá brýle, a tak zastávka, vylití a znovuusazení brýlí. Potom už dobrý. Z vody hned vpravo na hrázi sundavám na trávě neoprén, jinde kamení a hlína, běžím s ním ke kolu, ukládám do tašky a klasika helma, brýle, tretry a jde se na to. Představa, že 12 km jedu téměř stále do kopce, hrůra.

Po pár metrech pohody odbočka vlevo do lesa a už vidím šplhající ho se hada borců, ale po svých. Vyjedu cca 50 m a zařazuji se mezi tlačící zástup. Za chvíli mě míjí o málo rychleším tempem Michal Landiga a Bohdan Hofreiter. Cca po 200 m odbočujeme na traverz a konečně se jedééééé. I já! Pěkná trať, značení v pořádku (byť tři borci stejně přejeli pod rozhlednou odbočku vpravo, kterou ja na kamenitém chodníku viděl už z dálky, rychlost tam 10-15km/h) a několik zpestření. První sjezdík sjezdovky, kde tedy krátký kousek byl téměř nad mé morální schopnosti, ale jel jsem. Minul mě Petr Mrva, kterého jsem před tím ve stoupání dával, aby pod sjezdovkou na odbočce vpravo hodil tygra. Prý dobrý, jedeme dál. Tam zase stoupáme podél sjezdovky zpět nahoru, Petra v půlce dávám. Nahoře před dojezdem ještě zpestření, a to je to druhé: kořeny, ale ne jak na Kiwáči, po rovině, ale mezi stromy, okolo srázy atd. Tady se ale vyplatilo jetí Kiwáka. Jedu a kupodivu nepadám. Tady mizím i Jardovi Novému (vím, že na běhu bude zpět hodně rychle… a byl).

Zleva: Olda Dvořák, Saša Vokroj. Foto: Libor Němec
Zleva: Olda Dvořák, Saša Vokroj. Foto: Libor Němec

Depo č. 2. Stačím na kole vyzout tretry a přesně načas, neb stavím na milimetry u stanu, kde je pomyslná STOPLINE. Depo myslím docela rychle, stíhám i svojí připravenou vodu v 0,2 l plastu. Něco hned za depem srknu a láhev chvíli v ruce, potom za dresem. Začátek běhu (2 kola) pěkný, s mírným klesáním a krásnými cestičkami. Následně prudší seběh lesem a kořenovkou (přijatelnou), lehce po vrstevnici a zase ta sjezdovka, bude ještě jednou! Nevím, jak je to možné, ale já jí i vycupital. Dokonce i podruhé. Krom Jardy a jednoho mladého, mně neznámého borce, mě nikdo nepředběhnul (všichni už byli asi vepředu). Já Lenku, Ivetu a další dva kluky ještě v 2. kole. Pocitově dobrý běh.

Ihned uklízím materiál do auta a byť přepočet výsledků koeficienty (M40 – 10 %, M50 – 20 %, M60 – 30 % … asi jsem byl stejně sám – a vůbec se nedivím) zní lákavě, omlouvám se pořadatelům za svůj nutný urychlený odjezd (Marktredwitz – stěhování sedačky, narozky apod.). Stačím ještě závod pochválit a ADIOS AMIGO.

Věci od plavecké části skvěle zvládli pořadatelé dopravit do cíle. Jen jsem doma objevil: záměna plavecké čepičky. Mám teď modrou TRIATHLON SERIES, rád požádám nového majitele mé růžové z HOFU /GEALAN TRIATHLON 2014/, kterou jsem si v Hofu před 14 dny vybojoval o její případné vrácení – výměnu. Díky – Oldřich Dvořák, tel. 736 650 327, e-mail dvorak.reposport@seznam.cz.

— Oldřich Dvořák

V rámci BikeJamu se dále jel NIGHT RACE Aš

A fotky z něj pořídil Roman Knedlík.

Foto: Roman Knedlík
Foto: Roman Knedlík

2 thoughts on “TRI-X-Aš: tvrdý závod na úrovni a s limuzínou”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>