Trojnásobný letošní Mistr ČR Martin Čechman se dočkal dalšího úspěchu

Sprinterský talent z Ostrova Martin Čechman z Cykloteamu Ostrov již druhou sezonu ukazuje soupeřům na velodromech v ČR svoje přednosti. První kroky měl jako většina mladých závodníků na horských kolech, potom se začal prosazovat víc na silnici (také ho víc bavila), ale kde se zatím našel, je dráha. V České republice máme pět funkčních velodromů (Prostějov, Brno, 2x Praha a Plzeň) a on na všech dokázal opakovaně vítězit. V letošním roce dosáhl na 20 vítězství v ČP a co víc, stal se hned trojnásobným mistrem ČR v dráhových disciplínách a dvojnásobným celkovým vítězem ČP. Jeho oblíbená disciplína je SPRINT. V něm se od jara zlepšil o celou jednu sekundu. Jeho poslední čas na 200 m letmý start byl 11,97sec.! To představuje rychlost větší nad 60 km/h, a to stále s omezeným krátkým převodem.

Trofeje byly Martinovi předány na závodech ČP 2. 12. 2012 v Praze Motole. Zde již Martin nastoupil ve starší kategorii kadeti a i mezi těmito staršími závodníky si vedl brilantně. Celkem startoval v 8 disciplínách, které se hodnotily společně jako omnium (vítězem se stane závodník s nejnižším součtem umístění) a ostrovský cyklista skončil celkově na fantastickém druhém místě!

Velmi dobře si vedl také na silnici, kde se dostával opakovaně v ČP na stupně vítězů. Nakonec skončil v silničním Českém poháru na 4. místě ( bodovalo na 120 závodníků)!

Martin je velkým příslibem pro karlovarskou dráhovou cyklistiku, pokud vydrží , můžeme od něj očekávat skvělé výsledky na republikové úrovni a časem, kdo ví, třeba i světové.


One thought on “Trojnásobný letošní Mistr ČR Martin Čechman se dočkal dalšího úspěchu”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>