Úspěšná sezona 2011 pro tým žen PROFI SPORTu

Úspěšná sezona 2011 pro tým žen v oddílu cyklistiky PROFI SPORT Cheb při TJ OLYMPIONIK Cheb. Nejlepší dvě ženy tohoto týmu spojuje věrnost oddílu, dlouholetá tréninková píle a láska ke sportu. Nyní také spojení vysokoškolského studia a k tomu výkonnostní sport.

Irena Klingorová v akci. Foto: F. Klingora

Mladší z dvojice jednadvacetiletá Irena Klingorová, závodnice kategorie do 24 let, se věnuje terénnímu triatlonu (xterra) a v loňském roce byla vyhodnocena mezi nejlepšími sportovci města Chebu, okresu Cheb i Karlovarského kraje. Navázala na své vynikající výsledky zakončené poslední dva roky účastí v triatlonu a v Xterra terenním triatlonu na Hawaji. Letos již finanční situace Ireně nedovolila účast na tomto největším světovém svátku triatletů. Přesto jsou vynikajicím úspěchem skvělé letošní výsledky:

  • Celkové 1. místo v seriálu Xterra Europe (Evropský pohár)
  • Celkové 1. místo v seriálu Xterra Czech Tour v kategorii 20-24 let (1. místo amatérská závodnice)
  • Celkové 5. místo v seriálu Xterra Czech Tour v ženách
Dana Fialová při mezinárodním závodě na dráze v Prostějově (vlevo). Foto: Jan Brychta, roadcycling.cz

Dana Fialová (22 let) se věnuje cyklistice, v mládežnických kategoriích byla třikrát za sebou vyhodnocena mezi nejlepšími sportovci kraje, drží osm titulů cyklistické mistryně ČR a osmé místo na MS a letos navázala na své úspěchy.

V roce 2008 při svém prvním startu v kategorii žen elite si přivezla bronzovou medaili ze silničního mistrovství republiky v Jindřichově Hradci. Další dva roky se věnovala výhradně studiu na Pedagogické fakultě – němčina, TV. V novém akademickém roce ji čeká roční studijní stáž v Německu. Proto měla několik měsíců čas na kvalitní přípravu. Její tréninková píle vedla k mistrovskému titulu přebornice Plzeňského kraje horských kol a na dráhovém mistrovství ČR v Prostějově vybojovala tři bronzové medaile. Před odjezdem do Německa ji ještě čeká silniční mistrovská časovka dvojic. V příštím roce by se chtěla Dana probojovat opět na mistrovství světa, tentokrát v elitní kategorii.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>