Úspěšný sportovní rok 2008 triatletky Ireny K.

S poháry[autor: Jiří Linhart, Karlovarský deník] Až budou Karlovarský kraj a město Karlovy Vary vyhlašovat nejúspěšnější sportovce za uplynulý rok, neměla by mezi nimi chybět Irena Klingorová. Jen málokdo se letos může pochlubit takovou bilancí jako ona.

„Studuji na 1. českém gymnáziu v Karlových Varech ve 4. ročníku a veškerý svůj volný čas, a to už od mala, věnuji sportu a tréninku. Vyzkoušela jsem více disciplín, teď dělám závodně triatlon v oddíle AC Start Karlovy Vary a cyklistiku v oddíle Profi Sport Cheb,“ prozradila o sobě letos 18letá sportovkyně.

Největší úspěchy jí letos přinesl terénní triatlon xterra, ve kterém se stala celkovou vítězkou Českého poháru a na mistrovství republiky v Ostrově vybojovala titul vicemistryně. Na zahraničních tratích si připsala vítězství v mezinárodním závodě Xterra Zittau v německé Žitavě.

KV
V jednom náročném sjezdu na trati Českého poháru MTB (a závodu Krajského přeboru) si Irena nevybrale ideální stopu.

V klasickém triatlonu vybojovala celkové 5. místo v Českém poháru, na závodě ČP v Sokolově skončila 3. a na mistrovství republiky v Táboře na 5. místě. Vyhrála také mezinárodní triatlon německém Ravensburgu.
Na kole vystřídala všechny discipliny a největšími úspěchy byly 1. místo v Poháru horských kol Karlovarského kraje a 4. místo v závodě Českého poháru v silniční cyklistice v Pičíně.

TT Sokolov
Návrat do depa při sokolovské Velké ceně.

Na domácích tratích dokázala vybojovat celkem pět v krajských titulů. Stala se přebornicí Karlovarského kraje; v soutěži horských kol, v silniční cyklistice, v časovce i v závodě s hromadným startem.

A do budoucna? „Hlavní cíl je složit maturitu a vystudovat vysokou školu se stavebním zaměřením, zbývající čas chci i nadále věnovat sportování, a to na vyšší úrovni. Do budoucna bych se ráda umístila na předních pozicích v Xteřře v Česku i na mezinárodních závodech, a když to půjde, chtěla bych se také kvalifikovat ha mistrovství světa na Havaji,“ svěřila se se svými plány Irena.

Čása
Krasjký přebor v časovce skropil závodníky deštěm.

„Za moje dosavadní úspěchy patří díky především rodičům, kteří mě podporují nejenom finančně, ale také psychicky a vždy mě drží, jak se říká, nad vodou. Dík patří i mému osobnímu trenérovi Petru Fialovi a Jiřímu Čechmanovi, který mi zajišťuje všechny věci potřebné k mému sportování.“

TT
„Za moje dosavadní úspěchy patří díky především rodičům, kteří mě podporují nejenom finančně, ale také psychicky a vždy mě drží, jak se říká, nad vodou,“ říká Irena.

Karlovarský deník je pro sportovce z Karlovarska dobrým zdrojem informací.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>