V Plesné běžel nejrychleji Michal Oplt

Foto: Tomáš Gruber

Neděle 30. dubna 2017 byla kromě pálení čarodějnic ve znamení druhého dílu jedinečného regionálního seriálu Noční běhy Chebskem 2017. Atmosféru běhu při Filipojakubské noci v Plesné si nenechalo ujít 109 běžců.

Na start druhého závodu se opět postavili běžci z nejrůznějších koutů nejen západočeského regionu. Mezi nimi nechyběl ani vítěz prvního závodu chebský Ladislav Šinka (tým Chebští fofři), který přijel obhájit svou vedoucí pozici v seriálu. I přes slušný výkon se nakonec Láďa ve své kategorii i celkově v závodu musel spokojit s druhým místem. Prvenství mu sebral novic v seriálu Michal Oplt z Karlových Varů (tým New Roll Runners), který v čase 19:12 ovládl kategorii M39 i celkové pořadí závodu v Plesné. Bronzovou příčku pak v této kategorii zaběhl Matěj Machytka z Prahy (tým Rawe & Run). V kategorii M49 vyhrál Jindřich Stuchl z Ostrova (tým RUN team Ostrov), na druhém místě se umístil Tomáš Lang z Karlových Varů (tým ŠAK Chodov), třetí byl Jaroslav Nový z Kynšperku nad Ohří (tým USK Akademik Cheb). V kategorii M59 se na prvním místě umístil Kamil Kovář ze Sokolova (tým SPOKATO), druhý byl Miloslav Zítka z Chodova (tým ŠAK Chodov), třetí skončil Karel Vrba z Habartova.

Ladislav Šinka a za ním Michal Oplt. Foto: Tomáš Gruber
Veselo na trati. Foto: Tomáš Gruber

V celkovém pořadí žen a ve své kategorii Z39 plesenský závod ovládla Nela Kristenová z Karlových Varů (tým Triatlet Karlovy Vary), druhá byla mladičká Alena Srogoňová z Chebu (tým Profisport Cheb), třetí skončila Magdalena Nováková z Chebu (tým SKP Union Cheb). V kategorii Z49 byla nejrychlejší Martina Urbanová z Prahy, druhá doběhla chebská Štěpánka Dančová (tým UJEP) a třetí Václava Molcarová z Kaceřova. V kategorii Z59 do Plesné zavítala pouze jedna žena, a tou byla věrná běžkyně Iva Bezděková z Chebu. Poprvé jsme v seriálu měli i účast ženy z kategorie Z60+. Tou byla paní Karla Jáglová z Libé.

Foto: Tomáš Gruber

Kompletní výsledky závodu i seriálu vám přineseme v průběhu úterního dne. Od dnešního dne se již můžete registrovat na třetí i čtvrtý díl seriálu Noční běhy Chebskem, který bude 27. května pokračovat v Lubech a 10. června v Hazlově. Registrace naleznete zde.

Pořadí závodu – Plesná – 30. 4. 2017

M celkově: 1. Oplt Michal, 2. Šinka Ladislav, 3. Machytka Matěj
M39: 1. Oplt Michal, 2. Šinka Ladislav, 3. Machytka Matěj
M49: 1. Stuchl Jindřich, 2. Lang Tomáš, 3. Nový Jaroslav
M59: 1. Kovář Kamil, 2. Zítka Miloslav, 3. Vrba Karel
Z celkově: 1. Kristenová Nela, 2. Srogoňová Alena, 3. Urbanová Martina
Z39: 1. Kristenová Nela, 2. Srogoňová Alena, 3. Magdalena Novákova
Z49: 1. Urbanová Martina, 2. Dančová Štěpánka, 3. Molcarová Václava
Z59: 1. Bezděková Iva
Z60+: 1. Jáglová Karla


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>