Výsledky časovky na Andělskou Horu

Posledním závodem seriálu silničních kol o Pohár KvSC se na svátek sv. Václava jela časovka na Andělskou Horu – závod na vražedné trati 7,5 km dlouhé s převýšením 350 m. V pořadí 17. ročník již potřetí za sebou pořádal TJ Plamen Chodov. Pěkné slunečné počasí a slabý vítr, který foukal borcům převážně do zad, dávaly tušit, že se tentokrát bude něco dít. A dělo se. Po tříleté odmlce opět padaly doposud vytvořené rekordy a to dokonce ve třech kategoriích.

V kategorii starších žáků časem 0:17:36 nastolil „Plameňák“ David Vitner nový rekord tratě a vylepšil o 1´16´´ čas 0:18:52, který v r. 2002 zajel Radek Krummer ml. Dalším rekordmanem dnešního dne byl „Sweepák“ Láďa Fabišovský, který v kategorii masters I přilétl v čase 0:14:59 do cíle časovky a překonal tak o 22“ vlastní nejlepší čas z roku 2012 (0:15:21). U tohoto borce je dobré připomenout, že celkem třikrát (2002, 2012, 2015) překonal rekord tratě. Do party dnešních rekordmanů se časem 0:16:35 zařadil „už padesátiletý“ veterán Tomáš Viktorin (Sweep Cycling), který o 1’16“ překonal dosud platný rekord L. Killingera (0:17:51) z roku 2012. Také Tomáš již nastolil při startech v této těžké časovce dva nejlepší dosažené časy a to v roce 2009 a letos.

Na start časovky se dnes postavilo 42 cyklistů, čekali jsme víc, ale i tak se závod vydařil. Nechyběli skalní účastníci (M. Stránský – Čočkyn, J. Nováček, J. Tokár a další), perfektní zázemí v restauraci U Dvořáků v Dubině s dobrým jídlem, pěkné ceny pro vítěze (jako vždy daroval Radek Krummer – Cyklosport RIK), překonané rekordy a výplata 500,- Kč každému novému držiteli nejlepšího času udělaly za závodem i za letošní silniční sezonou v kraji pěknou tečku.

Výsledky časovky na Andělskou Horu


One thought on “Výsledky časovky na Andělskou Horu”

  • Uickey napsal/a:

    Díky kluci a holky z Plamenu za závody, které pořádáte jak na silnici tak na MTB. Bez vás by to bylo v kraji špatný.
    Tomáš Viktorin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>