Zemřel Zdeněk Makoň ve věku 77 let

Zdeňka Makoně znáte z řady cyklistických úhlů. Já osobně jsem na svém prvním horském kole měl nálepku „MAC-CON“ a nevěděl, jak toto sousloví vyslovit. U Makoně frčela kola Scott a prodejna je dosud na nejvyšší úrovni. Zdeněk Makoň se ve svých 70 letech účastnil závodů kategorie masters a vyhrával, viz článek Jiřího Linharta Cyklista Zdeněk Makoň sbírá jeden medailový úspěch za druhým. Ve dvaasedmdesáti letech. Zdeněk Makoň vyl ztělesněním tvrdého tréninku a úspěšné cesty k vrcholné kondici. Štěstí měl ten, kdo si vyslechl, jak během studií i později trénoval a závodil.

Zdeněk Makoň se v poslední době potýkal se zdravotními obtížemi. Bohužel, Zdeněk Makoň svůj poslední spurt života dojel do cíle v pátek 18. 12. 2015. Rozloučit se s ním můžete na pohřbu, který se uskuteční v pondělí 28. 12. 2015 v 14:00 v smuteční síni sokolovského hřbitova, viz parte a zpráva Cyklo Makoň na Facebooku.

Zdeněk Makoň. Foto: Jiří Linhart, Karlovarský deník
Zdeněk Makoň. Foto: Jiří Linhart, Karlovarský deník

One thought on “Zemřel Zdeněk Makoň ve věku 77 let”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>