Novinky 2008 na veletrhu Sport Life Brno

Závodí stroj Jardy Kulhavého. Brzdy měl hodně volné - záběr až u řidítek. Vidli měl nasazenou výroční edici SIDa Jak jsem avizoval, na Sport Life jsme se vydali ve dvou a domů jsme přivezli fotky, aby i ti, kdo nechtějí jet do Brna a zpět, viděli, jaké zbraně na ně příští rok použijí jejich cyklističtí soupeři. Kdybych měl říct nějaké globální hodnocení, řekl bych, že je více karbonu, kotoučových brzd a celoodpružených kol. Oproti minulému roku je Shimano k vidění na více kolech.

Nejnovější silniční zapletená kola Mavic, cena přes 30 tisíc Kč za párNěkolik modelů mělo „plášťovky“ Tufo (karbonový ráfek + nalepený bezdušový plášť), superlehkou vidlici DT (na KTM). Nelíbily se mi silničky Favorit, které vypadají jako loňské Authory. Lákavé bylo měření ideální geometrie rámu dle postavy člověka na stánku Duratecu. „Dostaly“ mě tretry Scott s množstvím karbonu nejen na podrážce. Na pódiu jsme zastihli Roberta Bakaláře s hosty Raboněm, Kozubkem a Benčíkem (díky, Viki). Snad jen na top modelu od Meridy byla k vidění karbonová vidlice Manitou.

Bermudský trojúhelníkMarketingový genius Gary Fisher představil pěkného karbonového hardtaila. Hodně se mi líbil model Vertex Team od Rocky Mountain. Objevil jsem mně neznámý model představce Thomson. U domácího giganta Author se mi líbila jistá modro-stříbrno-žlutozelená kombinace. Docela pěkný byl i karbonový Master. Na mnoha kolech byly tyto pěkné kliky FSA. Se silniiční sadou Sram Red jsem viděl jen Authora. Návrat Zaskara se povedl, mně se líbí hodně. na GTčku jezdí i Filip Ospalý, věděli jste to? Z karbonových modelů mě dále zaujalo Sintesi a Rock Machine. Giant je velkým propagátorem celoodpružených kol… ale neumím si představit, že budu mýt takovouhle věc. Moc pěkný je u Giantu model pro závodní střední třídu. Já osobně bych ho ale chtěl na Sramu. A Giant dále nabízí jednu výbornou silničku, ideální pro amatérské závodníky. A viděli jste někdy takhle naleštěné kolo?

Drsný hochAxon se vydal do sfér příjemného sportovně denního oblečení. Na celém veletrhu se Evičce nejvíce líbil Méďa.

A co se Sportlifu týče, máme tady jednu fotohádanku. Klikněte pro zobrazení!

Mně se v brně docela líbilo. A jak se tam líbilo mému doprovodu? Přečtěte si to sami :).

Téměř celokarbonová bota ScottKdyž jsem potkal Tomáše Kozáka, měl jsem už vybitý akumulátor a nemohl jsem si vyfotit karbonového Focuse, kterého mi ukazoval. Tomáš mi říkal, že loni přesedlal na karbonovou Univegu. Asi všichni si umíme představit, že Tom je docela konzervativní. A nyní říká, že u karbonu chce rozhodně zůstat. A že Univega mu narozdíl od 90% předchozích rámů vydržela celou sezónu, tj. nepraskla. Dále jsem u stánku Scott, kde půjčovali kola na projížďku (já tam místo občanky nechal Evičku), slyšel, že když jednou ddo servisu Scott přišel poničený karbonový rám, vzali hoši kladivo a zkoušeli pevnost rámu. Jak byl prý pružný, odrážel kladivo zpátky a ani po deseti ranách rám nepovolil. Takže obavy z nárazů kamenů a následné díry jsou možná liché. Kameny však mívají hrany atp.

A nakonec jedna růžová vzpomínka:

Danilo


3 thoughts on “Novinky 2008 na veletrhu Sport Life Brno”

  • Uickey napsal/a:

    S tim Bakalarem a Fandou neni Trkal (co by delal u kola Author kdyz jeho Pribram jezdi na Fortech?!) ale Bencik v ksiltovce a Kozubek v brejlich.

  • Zbyňa napsal/a:

    hezký fotky :) Jednoznačně nejhezčí kousek je ten Rocky Mountain s Maverickem nastříkaným do barvy rámu. I ty Spinergy na něm jsou parádní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>