KVSC: Písemná zpráva o činnosti úseku mládeže za rok 2007

Logo Českého svazu cyklistikyOd prvního jednání Výkonného výboru KVSC (Karlovarský svaz cyklistiky) na podzim minulého roku jsem si vytipoval oddíly v naší oblasti, které pracují s mládeží. Požádal jsem je o zaslání základních informací o klubu. První větší zájem o spolupráci v oblasti společné práce s mládeží nastal zejména po informaci, že dáváme dohromady výpravu dětí z naší oblasti na Olympiádu mládeže. To jsem již měl v ruce zprávy z většiny oddílů – Ašští bajkeři, náš oddíl PROFI sport Cheb, TJ Plamen Chodov a Cykloteam Ostrov. Bohužel se nepodařilo získat informace z TJ Slavia K. Vary.

Na společném jednání VV svazu jsme se správně rozhodli a požadovali na Olympiádu mládeže maximální možný počet cyklistů, cyklistek. Výprava pod vedením Jirky Blažka a Karla Svobody dosáhla na závodech dobrých výsledků a byla krajem hodnocena kladně.

Mezitím jsem pracoval na možnosti zřízení SCM v našem kraji. To se mi nakonec také povedlo. Díky tomu Vás mohu informovat a seznámit se zřízením SCM v KK při TJ OLYMPIONIK Cheb od 1. 11. 2007. To znamená na začátku sezony 2008 můžeme do centra mládeže zařadit naší talentovanou mládež, která tak bude podporována ze státního rozpočtu. Vzhledem k tomu, že jde o stejný systém jako u rozdělování grantů, bude podíl podpory ze strany centra 50% proti 50% oddílových příspěvků nebo vlastní příspěvek člena.

První společná schůzka zástupců oddílů pro zřízení společné rady SCM se konala 11. 11. 2007 v Sokolově při vyhlášení Poháru KK.

První společná schůzka se jmenováním rady SCM se konala 3. 12. 2007, kde byla odsouhlasena Rada SCM ve složení ved.trenér SCM Fiala Petr, členové Poláková Lenka, Mgr. Dvořák Miloš, Kubík Zdeněk a Vokáč Jan, čestná členka Fialová Dana, česká reprezentantka v cyklistice.

Mezi tím se zúčastnilo školení trenérů III. třídy (C) celkem 16 nových trenérů z naší oblasti. V současné době máme 22 proškolených a fungujících trenérů na 6 oddílů mládeže. Aktivně pracující a fungující oddíly při SCM jsou Ašští bajkeři, PROFI sport Cheb, TEAM BIKE Březová, TJ Plamen Chodov, TJ Slávia K. Vary a Cykloteam Ostrov.

Zhodnocení účasti našich závodníků na závodech ČP (Český pohár) silnice a MTB rok 2007

Silnice

Dana Fialová, foto Ing. Mixová

Dana Fialová
Foto: Ing. Mixová

  • Fialová Dana (PROFI SPORT Cheb) – ME časovka 12. místo, vítězka 6 závodů ČP,
  • Fiala Petr (PROFI SPORT Cheb) – ml. žáci 4. místo časovka, 1. místo časovka dvojic (oboje ČP),
  • Šťovíčková Nikol (PROFI SPORT Cheb) – 4. místo časovka, 2. místo časovka dvojic,
  • Šulc Petr a Čechman Jiří (Cykloteam Ostrov) se zúčastnili některých závodů ČP a pohybovali se kolem 10. místa,
  • dále chtěl bych pochválit za účast v ml. žactvu teprve r. 97 Kočí Vojtěch a z TJ Plamen Chodov se zúčastnil Kos Tomáš jednoho závodu ČP

MTB

  • Novák Jakub (TJ Slávia K. Vary) 1. místo a Nováková Petra (TJ Slávia K. Vary) 3. místo na ČP,
  • Šplíhal Milan 4. místo maratony, kolem 30. místa Strnad Tomáš (oba Cykloteam Ostrov)
Soustředění v Motole

V Motole
více fotek

První společné soustředění členů SCM se uskutečnilo v Praze v Motole na dráze, za účasti deseti členů SCM. Krátký komentář a foto je na stránkách Bikeři.cz, které nám umožnili vhodnou prezentaci SCM, kde jsou veškeré základní informace k dispozici všem členům ale i zájemcům z řad cyklistiky. Máme otevřenou i volnou diskusi při SCM.

Z důvodů získávání zkušeností je třeba, aby se členové SCM zúčastnili co největšího počtu závodů ČP v roce 2008. Mělo by to pomoci celkové úrovni naší oblasti.

Zpracoval pro jednání VV KK Fiala Petr


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>