Vikingové 11. 2. – 17. 2.

Killer v novém hávu - Danilo Di Luca, Team LPR (Cyclingnews.com)

Uickey
Za tento týden: 560 km
Celkový počet: 2290 km
Hmotnost: 89,8 kg

Vašek Viky
Za tento týden: 140 km
Celkový počet: 560 km
Celkem ostatní: 5,5hod trenažér, 6,0 hod válce, schody 530 pater, skate – běžky 52 km, plavání 44 km, posilovna 1 hod, running 4,66 hod, dráha 7,5 hod, 9,5 hod hry

V pondělí krátky trénink s kadety od 14,20 (do 15,40) na kruháči v Sokolově u polikliniky. Pak ještě 50 km pro starší a pokročilé.

Meta 90 pokořena.

Neděle: 100 km. Doufám, že dnes jsou všichni spokojení tak jako já (na druhou stranu dalo by se jet i 150). Na srazu Onťas, Tiby, Míra, Fishi, Palinko, Bájo. Výraznějí příjemější povětrnost než včéra. Občas se zrychlilo, ale tak akorát. Za Chebem jsme sjeli kluky z Marjánek a Chebu, kde vynikal designem Míra Rajšl (takhle bych chtěl na kole vypadat v létě) a borec s Rivalem, který demonstroval sílu, když Tibymu odebral premii před obcí Lipová. To jak vylítl ten krátkej berg zanechalo dojem.
Neděle: 1,5 hod soft tenis, 0,5 hod trenažér, 130 pater .

Pan optimista Dawe na dnešním srazu

Sobota: 110 km. Jen kdyby nebyla ta zima. Na trojuhelníku hojná účast. I Míra přijel. I fanynky se účastnily. Tras proti větru směr Loket – Dawe dělal blbosti, chtěl spůrtovat na tabuli, ale když jsme vyjeli serpentýny nad Loktem už tam nebyl a to jsme i zastavili. První zklamání. Asi by měl změnit druh proteinové výživy (doufám, že si ji alespoň umyl 8-)). Druhé zklamání bylo když se Onťas, Tomsík a Brillák odpojili a jeli na Chodov. My jeli na Bečov a ceste pěkně odsejpala cca. 34 km/hod, když na každého byla jedna delší špic. Jen na mě krátka. V Bečově se oddělil Immrišek a mě se jelo stále dobře. Ale za druhejma šraňkama už sem cítil, že v pohodě nejsem a pod Mnichovem jsem věděl, že to ve skupině nepřežiju. Cesta z Bečova na Mnichov je stále do mírného kopce a udržet na compu 30-ku dá zabrat i v létě. A my takhle jeli skoro furt. No v Mnichováku sem je nechal jet. A kluky jsem už neviděl, jelikož jeli na Prameny a dom. Já objel Marjánky a přesto, že jsem to chtěl dát na Kynžvart a Kynšperk, chlad a ztráta sil mi zavelela nejkratší cestou dom. Ještěže mám vzádu 8+20-ku. Kolem Nimroda se hodila. Doma jsem měl pod 90.
Kluci jeli dobře … teda až na výše zmiňované. 8-) Za Tiborem na špici se vždycky zrychlilo (jsem zvědav jak bude vypadat po Chorvatsku), Fiši jezdil, zdálo se mi, trošku zadrženě, ale v kopci v pohodě (ale jezdí na jednici a to je 20 percent výkonu navíc), z malýho Palinka jde strach a jsem zvědav, co bude vyvádět s juniorskými hvětdami SCM Cheb Tom Strnadem a Milanem Šplíchalem, Bájo nemá problémy s vahou a jezdí stále, takže dle toho vypadá i výkon, výtečně jel Jenik (přechod z běžek na kolo bude míň bolestivej než čekal), no a Aleš na carboGiantu taky velmi slušně. Na to, že jsem ho doposud neznal a při jízdě v balíku trošku nováčkovsky tápe, výkonnost dobrá a bude ještě lepší, když bude jezdit s námi, profíky. Jen tu ledvinku by měl sundat. Tu cyklisti nevozej. 8-) To, že mi klucí odjížděj, mě nechává chladným. Mám najeto asi tak 10x víc než loni, a i když jsem z loňskem moc nepočítal, nakonec to šlo od poloviny roku. A to je Chorvatsko před námi. Už aby nám pan domácí Janko Kotvaš nalejval rakiji na uvítanou.
Sobota: 0,5 trenažér, 70 pater běh, 1,5 hod soft tenis

Hrůza ….. Magnus mi stále dává skoro 2 kila.

Pátek: 20 km. Dnes to ani nestojí za zápis. To jen aby mi to hrálo s compem na řidítkách. Chtěl jsem sice navodit lehce katabolickej stav na zítřejší race, ale sem musil pro auto do servisu a tak nějak jsem víc nestihl. Káru teď už jen dofouknout a nalejt benzínem a snad tu cestu do Chorvatska zvládne.
Pátek: 0,5 trenažér, 1 hod hry TV.

Bojovnik Satu-Peka (Petr Ontko).

Čtvrtek: 80 km. Inverze a nepříznivé rozptylové podmínky. Ale trénovat se musí. Nejdřív 30 km před srazem a pak 50-díčko s Vaškem, Onťasem, Imriškem mladším a Palinkem. Taky mladšim. 8-) Když chce ček po rovině – a to chce v zimě furt – tak je to nejjednoduší na ty Frantovky. Proto jezdíme většinou. Kadet Roby nejel – se musí učit a druhej kadet David Máša určitě zase přijel pozdě. Na trénink se jezdí včas! Názornej příklad je Péťa Ontko. Jezdí teď poctivě všechny tréninky, vždy včas a s chutí. Zimu měl dobrou, běžky proháněl a jesi mu vydrží elán, tak s jeho bojovnou povahou bude určitě na SAL v kat. 40-50 jezdit hodně v popředí.
Čtvrtek: 50 km k Frantovkám, 1,5 hod atletický kroužek.

Takhle už letos doufám NE!

Středa: 70 km. Vzhledem k tomu, že jsem poslední dobou zanedbával údržbu domácnosti, tak jsem ani vyjet nechtěl a mastit to z práce domů šúrovat. Jenže to počasí krásné a navíc vidina letošních 2000 km mě vyhnala. K tréninku se nabízel Fiši, ale já se zdržel v práci a vyjížděl až ve 14,30 s tím, že si to dám pomalu na malou za Frantovky. Jenže u Bukovan jsem potkal malýho Palinka a ten to otočil a jeli jsme spolu, takže jsem se snažil o trochu víc než kdybych jel sám. No alespoň jsem byl doma dřív.
Takže 2000 mám. Kdyby mě zase nebolo víc to pravé koleno a kdybych měl pod 90 tak jsem i spokojenej. Přes víkend na tu 90 zaútočim. Jíst se nemusí!
Čtvrteční trénink s kadety začíná v 16,00 na kruháči u sokolovské polikliniky… už jsme dlouho neviděli Míru Brilla. 8-)
Středa: 4 km plavání, 1 hod hry (basket).

Muscle Hoy, AHOY!

Úterý: 100 km. První fáze 40 km za Nebanice a pak ještě s Ontym, Palinkem, Martinem Imriškem, Jurou Sobotkovic a Robym s Vaškem do Chebu a přes Tršnici zpět. K dnešku: škoda, bylo zamračeno (ale na únor pořád výborný). Palinko když občas začal jet svižněji tak měli chlapci problémy, v Chebu dal v zatáčce crash Roby (trochu jsem to zkurvil já, jelikož jsem před zatačkou na 1-ní figuře dostal strach, že se smeknu a tak jsem jel rovně, čímž jsem hochy trochu překvapil, no a Roby jezdi háky na knop a kouká jen na pneumatiku před sebou a tak si líznul o Palinka. Vše dobře dopadlo. Ček se musí se koukat dopředu a ne pod sebe. Dojížděli jsme už za tmy.
Úterý: 60 km – So, Cheb, Tršnice, So..

Vašek vulgo “Cunego”. 8-)

Pondělí: 80 km. Nejdřív něco přes hodinku s Vaškem aby smysluplně vyplnil čas mezi školou a plaváním. World of Warcraft mi moc smysluplné nepříjde a pak ještě s Jointym a Fišim v tempu „takakorát“ do OBI ve Varech a zpět přes Chodov. Už aby bylo regulerní jaro a člověk mohl vyjet víc nalehko a stále neslyšel ty zvuky blatníků.
Úterní trénink s kadety začíná v 16,00 na kruháči u sokolovské polikliniky.
Pondělí: 30 km – So, Chlum, Kaceřov, Kynšperk, So.


23 thoughts on “Vikingové 11. 2. – 17. 2.”

  • Dawe napsal/a:

    určitě se zúčastním alespoň jednoho víkendového přeboru
    a už tak v půl 10 se pojedu rozjet na loket vezmu si samozřejmě jednici jinak to ani nemá cenu ionťák powergel atd. prostě vostrá příprava na závod, už je přeci 15.2. tak abych něco nezmeškal

  • hondzik napsal/a:

    šílenci, v zimě se má jezdit na lyžích a ne jezdit intervaly, či tréninky v nadzávodním tempu vysoko nad maximálními tepy. Jestli s vámi někdy pojedu, rozhodně si nechám tepovku doma, na taková čísla není zvyklá. Pokud to tedy neroztrháte už v šabiňáku a já si to budu moct dojet v klidu!

  • Aleš napsal/a:

    Až budu mít najeto tolik, co ty, tak tu ledvinku možná sundám. Ale zatím ji nosím, aby si mě někdo náhodou nespletl s cyklistou.

  • Míra napsal/a:

    Jaký zklamání Viky?? Upozorňoval jsem na to že jsem po nemoci a nerad bych, aby se mi to vrátilo…Jinak takový kule teď v únoru?? Jsem rád, že mě Miloš přesvědčil o tom, že tudy cesta nevede… Pomalu začínám panu Martínkovi rozumět, když po vysvětlování jak tady trénujeme jen nechápavě koukal… a pro zajímavost jsem mu přibližoval letní tréninky v režii Giro de Eti :o)

  • Díky za shrnutí, Viki. Takový šišky jsme jeli? Pořád mi není jansé, jak je to s tím naším trénováním. Někdo chce jet pomaleji, někdo rychleji.Jak je to správně? (zkušení – ozvěte se!)

    Aleš: rychlost na status cyklisty určitě máte!

  • Ale zase pozor – pro každého „jet šišky“ znamená něco jiného. Chci říct, že třeba profíci jezdí z našeho pohledu velice rychle i nyní. A co když mezi námi jsou tací, kteří jsou prostě tak dobří, že nám jejich jízda připadá (na únor až příliš) rychlá?

    Mylsím, že nejde jen tak lehce říct, že „někdo jede rychle, a proto jede špatně“. Je to individuální, ne? Spíš bych uvažoval o otm, že by bylo odbré si na „startu“ říci, jak pojedeme, a to dodržovat. Případně rovnou na skupinky.

  • Wickey napsal/a:

    Míro omlouvám tě jen proto, že jsi v rekonavelescenci. To beru, žes třeba nechtěl jet víc.
    Jinak to tempo tak dramaticky nebylo ani náhodu. Bylo v pohodě. A to mám o 20 roku víc než ty, menší ambice, 10 kilo (min.) nadvahy, jaxtax trenuju měsíc. Takže dnes to bylo v pohodě a pro takovýho závoďáka jako seš ty, to muselo být v superpohodě.

  • Správně je jezdit podle chuti. Ale to si můžou dovolit turisti, jako třeba já, protože jim život nikdo a nic neorganizuje a můžou jezdit třeba v únoru, když je hezky a ležet když je škaredě, třeba v červenci nebo kdykoliv jindy, když na kolo zrovna nemají chuť. Závoďáci si tohle dovolit nemůžou a musí jezdit, i když se jim to nehodí, je škaredě nebo se jim zrovna nechce. Hlavně ale, že je to podle plánu. Proto je cyklistika vlastně ani nebaví a výkonnost podle toho taky vypadá :-D

    Jinak to, že někdo jede na společný trénink a nemá nic najeto, je chyba jeho a ne ostatních. S prvními km se odjakživa každý pere sám a teprve, když se na kole jakž takž dokáže udržet, vyrazí na společný trénink.

  • Petr napsal/a:

    Hodnotit někoho, kdo již jezdí několik let je z mého pohledu k ničemu, tedy bavíme se o kategorii dosplých.
    Tam musí každý mít určité zkušenosti, vědět co již najezdil, jak mu to vyhovuje, co to s ním většinou udělá. Pokud někdo jezdí jen podle pocitu a chuti, bez tréninkového plánu, tak musí počítat, že tento systém, nesystém přinese i své ovoce. Pokud jde o intenzitu tréninku, tak je určitě individuální jak píše správně Radek. Pokud někdo jede jako dnes 34 km/h x km s neurčitou tepovou frekvencí a waty, tak může být jeden z nich druhý den tuhý jak po flámu, a další to má jako rozjetí před závodem. Zde je jediná rada, a to poradit se se zkušenějším kolegou nebo přímo trenérem a pak si vše vyzkoušet v praxi. Protože trénink je souhrn zkoušek a bohužel i omylů.
    Je to tak složitý proces, že to vyžaduje určité zkušenosti, a zejména znalosti o tom koho trénujeme. A to ještě neni výhra. Teprve to nejdůležitější je dobrá vzájemná komunikace. Kdyby to bylo tak jednoduché, tak stačí okopírovat několik tréninkových plánů a je to. Proto by měl být každý rád za informace, o které se další podělí. Proto na závěr buďme rádi za možnosti, které nám tyto stránky umožňují a snažme se číst mezi řádky a občas se nebát zeptat na informace, které nás zajímají. Jinak nás to stojí spoustu času hledat informace, kterých je bohužel stále málo a pokud jsou, tak hodně nekonkrétní a málo specifické pro daného jedince.

  • Ono jde spíš o to, že my starší, jako třeba já, Tibor, Viki nebo Aleš už cyklistiku bereme trošku z nadhledu a ne tak smrtelně vážně.

    Proto taky pořád jezdíme, a na svůj věk více než slušně, ale především kvůli tomuto pohodovému pojetí cyklistiky jsme nedopadli podobně, jako spousta kdysi dobrých závodníků a to považuji za nejdůležitější:

    http://www.bikebase.cz//article.php?ARTICLEID=2210

  • Petr napsal/a:

    Plně s tebou Pavle souhlasím, je to koníček, který člověka baví v každém věku. Přitom nemusí být každý závodník. Hodnoty člověka nejsou ve výsledcích, ale v tom co v životě dělá pro sebe a pro druhé.

    To co napsal Miloš je vhodný a SROZUMITELNÝ ČLÁNEK, DOPORUČUJI.

    Jinak již vyšla skripta pro trénink cyklistiky – cena 250,.- Kč, možno si vyzvednout na ČSC nebo u mě na krámu.

  • Petr F. napsal/a:

    Bývalo dobrým zvykem, že časovka na Zelenou horu
    byla prvním závodem. Zde se ukázalo jak je kdo na tom v závodě s časem a vlastní vůlí. Pokud kouknu na kalendář, tak je volný termín 19.-20. duben. Možná by
    nebylo od věci tento termín využít. Pěkné počasí již přichází poměrně brzo, a sezona by se zaplnila od Bahna ve Varech 22. března. To je můj první návrh na změnu kalendáře. Druhým je nezařazovat do karlovarského poháru závody o prázdninách, popřípadě zařadit pro kategorii žactva jiný závod, který se nejede o prázdninách.

  • Wickey napsal/a:

    Podivej se na datum. Dneska uz tam bylo zase o neco min. Ja vubec nejim. 8-)

  • No jo, včera. Tak to jsem přehlídl.

    Jestli ale nejíš, tak zhubneš hodně na svalech a když zase začneš jíst, tak při Jo-Jo efektu, který bude zákonitě následovat, budeš nabírat hlavně tuky :-(. Vynechej tuky a cukry a cpi se zeleninou, ovocem a masem. Ale libovým, ne bůčkem :-D

  • Petr F. napsal/a:

    Tady je někdo nepřející, bůček neni nic, co by ho otrávilo. Na JEHO KLOUBY TO MAZÁNÍ TAKY POTŘEBUJE!

  • To už je lepší koleno a tlapky. Ale chce to sníst i všechny ty měkké věci kolem kloubů. Taky občas tuhle kolagenovou kúru aplikuju. Problém ale je, že nedokážu sníst jen kousek, třeba jen půlku kolena a pak mám z toho špatné svědomí :-D

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>