Chebská mládežnická cyklistika slaví úspěchy na několika frontách

Chebské kašny 2007, foto Ing. Šverdík Miloslav

Chebské kašny 2007
foto Ing. Šverdík Miloslav

Mládeži se věnuje oddíl PROFI sport Cheb při TJ OLYMPIONIK Cheb ve spolupráci s DDM Sova Cheb. O děti ve věku 6-14 let se starají zkušení trenéři Petr Fiala a Ing. Miloslav Šverdík. Tým trenérů doplňují a trenérskému řemeslu se učí zkušená česká reprezentantka Dana Fialová, Karel a Andrea Tyrpeklovi, kteří dále zajišťují zdravotní dozor. Základ mládežnického týmu tvoří samozřejmě děti trenérů. Je to v dnešní době dost rozšířený trend. Hlavním důvodem je důležitá podpora rodičů, u takovéhoto fyzicky náročného sportu.

Rokycany 2007, foto Ing. Šverdík Miloslav

Rokycany 2007
foto Ing. Šverdík Miloslav

V letošním roce byl tento tým opět velice úspěšný. Tradičně vozí děti, mladí cyklisté více než stovku medailí ze závodů, které se konají po celé naší republice.

Díky Daně Fialové měl tento úspěšný oddíl zastoupení opět i na juniorském Mistrovství evropy. Zde Dana v Sofii dojela časovku na výborném 12. místě. Dovezla i řadu vítězství a medailí z Českého poháru na silnici, kde se dařilo i dalším členům. Stříbrnou medaili si dovezla Nikol Šťovíčková a Petr Fiala zlatou. Oba v časovce dvojic. V jednotlivcích byli shodně na čtvrtém místě.

Dana Fialová, foto Ing. Mixová
Dana Fialová (foto Ing. Mixová)

Kynšperský pohár

Kynšperský pohár

Na závodech krajského charakteru, které jsou nejvyšším srovnatelným měřítkem pro nejmladší kategorie do deseti let si úspěšně vedli další mladí závodníci PROFI sportu Cheb. V Plzni na Giant lize zvítězil Daniel Šverdík, Karel Tyrpekl a Andrea Tyrpeklová. Na stupních vítězů byli dále Ondřej Sýkora, Petr Fiala, Nikol Šťovíčková a Dominik Fiala. Na dalších oblastních závodech se mezi nejlepší prosadili Daniel Chovanec a Vojtěch Vlček.

PROFI SPORT Cheb – výběr na soustředění, foto Petr Fiala

PROFI SPORT Cheb
výběr na soustředění
Více fotek

Za podpory Městského úřadu v Chebu se zúčastnilo sdružené družstvo z Chebu a Aše pod vedením trenérů Petra Fialy a Ing. Karla Svobody 48. ročníku etapového závodu mládeže v Holandsku. Mladí cyklisté od 12-15 let Kocman Ondřej, Svoboda Jiří, Kuzma Pavel, Čechman Jiří, Fiala Petr a Blažek Josef absolvovali etapy okolo Holandska v délce 120-145 km a celkem ujeli 864 km. Krásná příroda a trasy kolem pobřeží, policejní doprovod. K tomu měli atraktivní odpolední a večerní program plný soutěží, her, závodů včetně návštěvy zábavného parku. A právě zábava a soutěživá forma tréninku jsou hlavním důvodem proč tento oddíl má stále z čeho vybírat své závodníky na celou řadu atraktivních závodů.


5 thoughts on “Chebská mládežnická cyklistika slaví úspěchy na několika frontách”

  • Honza napsal/a:

    V loňském roce Dana Fialová nezískala ani jednu medaili z MČR a ani nedokončila silniční a dráhovou sezónu.

  • Petr napsal/a:

    Ano to je pravda. Nebyla na žádném mistráku a proto žádnou medaili mít nemohla. Částečnou příčinou byl zdravotní stav a druhou bojkot oddílu, který měla reprezentovat na přeborech ale který jí vlastně nic nezajistil, žádné materiální vybavení, vše v režii rodiny, proto Danča ukončilo sezonu dřív. Když jí po nejlepším umístění juniorů a juniorek na MEJ nevzali na MSJ, tak jsem s ní raději jel na soustředění do Berlína, týden na ledě se Sáblíkovou a spol. Mohu říci dobrá změna a zkušenost s jiným sportem, lidmi a zázemím. Bohužel nikdo jiný nenměl lepší umístění, na vrcholu sezony 12. místo na MEJ a na světovém poháru Grácia byla druhá v juniorkách, jela za reprezentační družstvo, kde byla také z týmu druhá za Jarmilou Machačovou. Jestli je to pro někoho málo, tak nevím co chce kdo hodnotit. Nechci někoho nebo něco bránit, teprve čas ukáže co bude dál, zde uvádím jen fakta. Nic neni černé nebo bílé, jednou jsme dole jindy zase nahoře. Svými příspěvky se snažím naší oblast trochu rozhejbat, pokud si nevytvoříme lepší podmínky a nezačneme fungovat trochu společně, tak to tady půjde stále od deseti k pěti. Já fandím všem a budu rád prezentovat úspěchy kohokoliv. Zatím jsem musel prezentovat jen to, co jsme si tady „uvařili“. To, co se objevilo v komentářích a že je tam často prezentace našeho oddílu nebo Danči, to nejsou články psané na tyto stránky ale byly vytvořeny na podporu SCM, které se nám i díky tomu podařilo zde zřídit, dále na podporu vybudování velodromu, cyklistického okruhu. Jen ukázkou určité výslednosti práci máme šanci něco získat. Tolik k ujasnění proč tyto články.

  • Jan Šmíd napsal/a:

    Honzo
    nechceš dělat do cyklistiky,když máš takový přehled kdo co kde zajel? Nebo snad děláš? A podepsal bych se příjmením!!! Ať víme s kým máme tu čest!!
    Honza Šmíd – Plzeň

  • Jan Šmíd napsal/a:

    Petře
    napiš taky něco o jiných závodnících (vždyť jich znáš dost) ať mají ty pisálkové klid
    Zdraví Tě Plzeň

  • Petr napsal/a:

    Ahoj, kde ty se bereš na těchto stránkách. Ale je to dobře. U nás se pořád něco děje a je i co číst. Bohužel na to psaní moc času neni. Psal jsem to pro podporu dalších věcí, ne abych zvidítelnil sebe, oddíl nebo dceru. SCM již funguje, neni to ideální ale za tu chvilku se udělal velký kus práce, oddíl nám taky maká, pravidelně čtyři dospělí na tréninku je již super, a stavba velodromu taky nezahálí, včetně okruhu jako je na Lopatárně, neni nereálné.
    Je to dost práce a neni se za co stydeť. Samozřejmě bychom byli rádi za každou pomoc a ne za klacky. Ovšem v tomto případě to byla faktická připomínka a založená na faktech. Proto se na Honzu vůbec nezlobím, i když nevím o koho jde, zda je to Honza nebo Pepík xxx.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>