35 let TJ Triatlon Cheb

Před 30 lety, dne 28. 4. 1988, byla oficiálně založena Tělovýchovná jednota Triatlon Cheb, zkráceně TRI CHEB. Ustavující schůze proběhla v hotelu Hvězda na chebském náměstí. Zde o členství v TJ projevilo zájem 25 sportovců. Založení TJ iniciovali Dr. Petr Hošek a Oldřich Růžička. Vznik TJ podpořil Okresní výbor svazu tělesné výchovy a Krajský výbor triatlonu v Plzni.

Hned po založení jsme začali organizovat soutěže v triatlonu, silniční cyklistice a v závodech horských kol. Největší triatlonovou akcí bylo několik ročníků mezinárodního Triatlonu přes hranice, který jsme pořádali s přáteli z německé strany. Tento triatlon byl jako první z naší země zařazen do mezinárodního kalendáře Evropské triatlonové unie. Za celou dobu existence jsme uspořádali celou řadu akcí a dodnes pořádáme závody horských kol, organizujeme celoroční soutěž, kterou jsme založili, Chebský pohár. Pořádáme také populární dětské závody v prostoru chebské Krajinky.

35 let činnosti oslavíme společně, termín a místo setkání včas oznámíme.

– Oldřich Růžička


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>