Cyklistický tým Wattsenglish.com

Týmový dres
Týmový dres

Nový rok přináší vždy určité změny, předsevzetí, zvraty a nápady. A ani v našem cyklistickém mikrosvětě tomu není jinak. Dámy a pánové dovolte, abych Vám představila nový team. Jeho název je to tak trochu jazykolam, alespoň pro mne, a svým obsahem oříšek pro mnohé závodníky. Jde o karlovarský oddíl Wattsenglish.com [wotsingliš či polopatě vocingliš].

Centrálním mozek teamu, i když tohle vlastně nemá rád, takže jinak – scénarista , režisér, manažer, trenér i vrba závodníků je Miloš Dvořák.

[poll id=“66″]

Dres nese žluto červené barvy s námětem puzzle. Že by to byla výzva pro ostatní – že je jen tak nikdo nesloží? Necháme se překvapit.

Členy týmu jsou momentálně tito závodníci:

Míra na trati Českého poháru na svém kole Cube.
Míra na trati Českého poháru na svém kole Cube.

Míra Brill, tohoto borce snad netřeba představovat, bývalý člen Cykloteamu Ostrov a Team Bike Březová. Mladý muž, který umí výborně vařit a má ty nejsvalnatější nohy, co znám… A snad také čerstvý maturant… (potvrzeno: úspěšný maturant!) Závodit bude v kategorii U23/elite. V minulém roce se může pochlubit např. 13. místem na Nova Author Cupu, 4. místem ČP v Kuřimi v kat. Open, 1. místem v Karlovarské poháru a nejméně 7 prvenstvími v našich místních MTB závodech.

Tomáš Strnad letí do cíle Artamona 2008
Tomáš Strnad letí do cíle Artamona 2008

Tomáš Strnad, též bývalý člen žlutooranžových, jezdí rád závody na silnici a jak říká trenér, jde mu to, protože v sobě má potřebnou rychlost. Jinak je to ale hlavně bajker, jako ostatní členové týmu. Třetím rokem se drží na stavební průmyslovce v Chebu. Letos bude bojovat s ostatními juniory. Tom se za loňský rok může pochlubit například těmito úlovky: přeborník kraje v MTB, mistr kraje v silniční časovce, 2. místo na Říjnovém biku, 1. místo na Kynžvartském podzimu.

Péťa Šulc valí pěšky ze srázu na Českém poháru v Karlových Varech 2008
Péťa Šulc valí pěšky ze srázu na Českém poháru v Karlových Varech 2008

Petr Šulc je rovněž původem z Cykloteamu Ostrov. Peťáskovi zase voní víc bajk, což já osobně chápu, komu taky voní výfuky že… Péťu tedy potkáte spíš v lese na jehličí. Jinak člen ostrovského gymplu coby prvňáček. A bojovník za kadety. Mezi jeho úspěchy patří například: 2. místo v Poháru KvSC, mistr kraje v silničním závodě i v časovce, 1. místo na Chodovském maratónu 1. místo na Kynžvartském podzimu.

Jak je z osazení vidět, není to žádný turisťák, ale skupinka, co to myslí s cyklistikou ať už na silnici či v terénu vážně. Pro bajkery bude tato partička opravdu tvrdým oříškem.

Tenhle team není pro každého, snad se nikdo neurazí… taky jsem přežila informaci, že o mě nestojí. Jsou to nadšenci, kteří chtějí fakt makat a jezdit na úrovni, jezdit na pořádný závody a pořádně trénovat. Což ovšem neznamená, že dveře do Wattsenglish mají petlici bez klíče. Team by měl být pro ty, které už nebaví jezdit pouze místní pralesní ligu, ale pro ty, kdo chtějí pokračovat dál. Pokud jsou pro vás vycpaný elasťáky ten nej nej ohoz, co znáte, pak můžete do Wattsenglish :).

Míra a Tomáš na trati Krušnohorského pekla v letním outfitu, dokonale vyšvihaní.
Míra a Tomáš na trati Krušnohorského pekla v letním outfitu, dokonale vyšvihaní.

Hlavním programem teamu je pro tento rok:

  • závody ČP MTB a Mistrovství republiky v MTB
  • vybrané závody ČP na silnici, mistrovství kraje na silnici i v MTB
  • místní závody MTB
  • nějaký ten zahraniční start

Ani plánovaná soustředění nevypadají špatně:

  • 30. 1. – 1. 2. dráha Praha: Míra, Tom, Petr,
  • 7. 2. – 21. 2. silnice Gran Canaria: Miloš, Míra (zcela soukromý dotaz: nepotřebujete zdravotnici? :) )
  • 2. 3. – 6. 3.: dráha Praha: Tomáš, Petr
  • 7. 3. – 21. 3: silnice Chorvatsko Poreč: Miloš, Míra, Tom, Petr

Sponzorovat „ Puzzlíky“ se rozhodli:

  • wattsenglish.com – pobočka pro Karlovarský kraj – jazykové kurzy pro děti od 3 let s rodilým mluvčím
  • Kooperativa pojišťovna a.s. – chebská pobočka pojišťovací společnosti
  • Materiál za výhodné ceny a servisní zajištění poskytne obchod Jízdní Kola Čechman z Ostrova
  • Vyhodnocování zátěžových testů a tréninkové konzultace zajistí MUDr. Karel Martínek, zakladatel renomovaného tréninkového serveru Cyklotrenink.com
  • Exekutorské úřady z Chebu a ze Sokolova
  • a samozřejmě Kačka

Kontakt na tým je mtb.vary zavináč seznam.cz.

Týmové kraťasy
Týmové kraťasy

Teď už jen přání na konec. Ať se Vám líbí, ať se Vám daří a ať je Vás vidět.

Pro přátele a známé jedna zákulisní úplně tajná informace: jeden nebo dva šílenci by se k nim ještě vešli ;).


11 thoughts on “Cyklistický tým Wattsenglish.com”

  • Monika odvádí opět výborný kus práce, pěkný článek. Novému týmu přeji dobrou partu a stupně vítězů otevřené nejen u nás, ale hlavně na závodech ČP.
    Cyklistika je krásná dřina, a láska k ní kus pěkného života, tak si to užijte.

  • Nádherně napsané. Pobavil jsem se, zapotil jsem se při pomyšlení jak budu muset trénovat, abych jim vůbec stačil a zároveň přeju novému týmu hodně úspěchů.:)

  • Martin napsal/a:

    Jako vždy pěkné a vtipné.Už se nám stýskalo po humoru téhle usměvavé bikerky,která bortí mýty o blondýnách:) Šmoulové, Puzzlíci…to jsem zvědav kdo další bude překřtěn. Novému teamu hodně úspěchů nejen v cyklistice

  • A co ta pralesní liga? Asi mám očekávat, že až přijedou dřevokocúři z Wattsenglish, tak místní praels pořádně pročešou a vystoupají zásadně a jedině na stupínek nejvyšší… no uvidíme!

  • miloš d napsal/a:

    Pralesní liga sice není náš výraz, ale paní redaktorovi se moc povedl a my se pod něj podepisujeme ;-)

  • Monča napsal/a:

    pralesní liga není ani můj výraz,i když se mi moc líbí,ale mám ho od lidí co jezdí déle, co jezdí lépe a co jezdí více než já a pro který je čas na kole za odměnu,ale přesto dřou jako profíci :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>