Pohár Bikeri.cz 2008

Nevyplněný diplom pro Ašské bikery

Diplom 2007

Vážení bajkeři, Pohár Bikeri.cz přežil první rok a pokusí přežít i druhý rok své existence. Letos v něm bude více závodů (kolem 20, stav není definitivní) a možná bude soutěž pro tandemy. Z prvních tréninků mám tu zkušenost, že v kategorii kadetů a juniorů bude letos více nabito, takže mladíci a mladice (z Aše) nebudou mít na růžích ustláno. Své přihlášky můžete posílat do pátého dubna. Zajímají-li vás detaily, čtěte dále.

Myšlenka v pozadí

O co jde… abychom mohli nějak porovnat jednotlivé bajkové týmy, abychom se mohli porovnávat my sami napříč kategoriemi, proto je tu týmová soutěž Pohár Bikeri.cz. Podle své strategie si vyberete 3-5 členů ze svého týmu a pak spolu sbíráte body (dle pravidel Chebského poháru) v závodech. Dejme tomu, že jich v závodě získáte jako tým 25, 16, 8, 14 a 20. Z těchto pěti výsledků vybereme tři bodově nejcennější, sečteme, vydělíme třemi (zprůměrujeme na jednoho závodníka) a výsledek vám přičteme na účet. Konkrétně v tomto případě je to (25+20+16)/3 rovná se přibližně dvacet (díky za připomínku opět Milošovi). Nejlepší je, když máte v týmu lidi, kteří se pravidelně umisťují co nejlépe.

Pravidla zůstávají stejná jako loni. Pokud máte ale nějaký návrh na zlepšení, jako Miloš Dvořák loni, tak sem s ním (rfiser@gmail.com) anebo do komentářů pod článek.

Přihlášení týmů do soutěže

Posledním termínem přihlašování je den startu třetího závodu série XC Bahno. Svou přihlášku tedy musíte zaslat do 5. 4. 2008, 23:59, na e-mail rfiser@gmail.com. Podmínky úspěšného přihlášení:

  • Váš tým má 3 až 5 členům kteřížto jsou všichni z jednoho oddílu odkudkoliv z celého světa a musí v něm být od prvního do posledního závodu.
  • Všichni členové týmu patří do některé z kategorií kadeti až veteráni III (každý člen může patřit do jiné, např. kadetka, junior, muž, veterán I a veterán II).
  • Přihlašovací maily posílejte na rfiser@gmail.com a uveďte v nich, a) za jaký tým startujete (Team Bike, Tri Cheb, Cykloteam Ostrov atp.), b) seznam členů s kategorií, v níž členové startují, c) název vašeho uskupení (např. Laňky z Aše, Hroši z Březové, Meteleskumbleskum atp.)

Ilustrační foto
Ilustrační foto

Soutěž tandemů

Pohár Bikeri.cz 2008 bude zahrnovat i kategorii tandemů, pokud se přihlásí alespoň tři dvojice. Přihlášky jsou tedy otevřené, ale soutěž bude vyhlášena, pouze pokud bude přihlášeno 3 a více dvojic.

Poznámky

Pokud tento pohár neznáte, podívejte se například na článek o vítězích prvního ročníku. Tehdy vyhráli Ašští bajkeři. Jejich tým byl složen z mladých závodníků (kadeti, junioři). Letos však v těchto kategoriích bude větší konkurence, a tak to mladíci nebudou mít tak jednoduché.

Týmům se vyplatí se do soutěže přihlásit, protože jediné, co je kvůli tomu může potkat, je, že vyhrají diplom. Z jednoho týmu se může přihlásít více trojic/čtveřic/pětic (např. mladí, střední a starší).

Lukáš Kopecký
Ilustrační foto

Aktualizace

Co řeším(e):

  • Kolik závodů zařadit, kolik škrtat

Závody v poháru

  1. 22. 3. – XC Bahno – Linhart (MTB XC)
  2. 29. 3. – XC Bahno – Tři kříže (MTB XC)
  3. 5. 4. – XC Bahno – Letní kino (MTB XC)
  4. 12. 4. – XC Bahno – časovka ze Sedlečka (MTB)
  5. 26. 4. – Ašský bláteník (MTB XC)
  6. 1. 5. – Zelená hora (MTB časovka do vrchu)
  7. 8. 5. – Chebská čtyřicítka (MTB maratonek)
  8. 17. 5. – Chebské kašny 2008 (městské MTB kritérium)
  9. 25. 5. – Přebor Karlovarského kraje (MTB XC)
  10. 7. 6. – Březovský bike (MTB XC)
  11. 21. 6. – XC Poohří Coxys (MTB XC)
  12. 28. 6. – Sokotrans Cup (MTB XC)
  13. 19. 7. – XC Skalka Domo (MTB XC)
  14. 10. 8. – Klínovecká časovka (MTB)
  15. 6. 9. – Antal bike (MTB XC)
  16. 13. 9. – Kynžvartský podzim (MTB maratonek)
  17. 14. 9. – Chodovský maraton (MTB)
  18. 20. 9. – Časovka Kozí vrchy (MTB)
  19. 21. 9. – Na Zelenou horu (MTB XC)
  20. 27. 9. – Říjnový ZS bike (MTB maraton)

Hledám…

Hledám někoho, kdo by mi pomáhal s administrativou – sepisováním výsledků přihlášených týmů do výsledkové tabulky. Odměnou vám bude nehynoucí sláva a zkušenost s Excelem.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>