Co tě nezabije, to tě posílí

DrásalKdyž jsem kdysi tuhle hlášku slyšela, tak jsem si vždycky říkávala, že to jsou blbý kecy.. Ale co naplat…život je už takový komediant.

Když jsem získala loni patřičné sebevědomí a stoupla si na start Škodabiku za Dymlovou, hned po startu jsem věděla, že jsem připravená dobře. Paráda! Průjezd Škodovkou přes vagony a nebezpečná zatáčka na kluzkých dlaždicích špinavých od oleje prověřila elitu.. pád prvních závodníků.. začínám být ostražitá.. a hurá do terénu.. polní pěšina.. jedu v háku a najednou Duklák jedoucí přede mnou z nepochopitelných důvodů mění směr (tzv.myška) a je z toho pád ve vysoké rychlosti… zvedám se… kape mi krev, nevím odkud… rovnám sedlo imbusem.. nasedám.. nemůžu dýchat.. nejde to ..nejde!! Praskla mi přitom pádu plíce. Týden ve FN v Plzni.. desátý den jezdím doma na trenažéru a začínám pořádně dýchat.. já se nedám!

Naskakuju do rozjetého seriálu Kolopro rozhodnutá se nevzdat.. končím na 5. místě jen s 8 objetými maratony. Těší mě absolutní vítězství na Karlovarském AM biku na 75km. Za velký úspěch považuju 7min za Terezkou Huříků na Pražské padesátce. Ale hlavně v tabulce jsem na prvním místě. Ale nevýhodou loňského bodování bylo, že vyhrál jen ten, kdo to prostě objel, a ne ten, kdo jezdí dobře. Změna bodování, to je výzva do dalšího roku, do roku 2006.

Rok 2006

Takže jsem letos začala rozhodnutá zaútočit na přední pozice!! Doma laškuju na místních tratích XC (Ašský Bláteník – 1.místo, Zelená Hora – 1.místo) a těším se na maratony…

Plzeňské Giro – start, nervozita, ale mám našlápnuto…jedu na první pozici..na 40km jedu ve sjezdu za klukama!!!Skáču větev!!Paráda!!Za několik minut jsme zjistili, že jedem špatně!!Pořadatelé nedostatečným způsobem označili ve sjezdu odbočku!!Najeli jsme asi 6km navíc!!Pro mě je to ztráta a soupeřka Bílková v cíli neuvěřitelně kroutí hlavou:“Oni ty výsledky zvorali!“Ne, zvorala to Rousová!!!Je z toho 4.místo a fóbie pro další maratony. Nezakufrovat!!!

A přichází první opravdová zkouška.. Malevil (102km)…v životě jsem nejela tak dlouhý maratón!Martina Kabilová,zkušená bikerka a dobrá kamarádka, nabádá, ať dobře rozložím síly, radí , kde si co vzít a hlavně!!Ohlídej si Damkovou!!Ano, ta budí respekt, tři roky jezdí mezinárodní etapový závod MTB v Dolomitech!! Převýšení 22km!!Lída je vždy druhá nebo třetí.Letos se zúčastnila i světového poháru MTB v maratonu.Poprvé na startu koukám na ty zapletený copy a snažím se být klidná…start..kupodivu se držím dobře, tepovka taky v poho.. takticky riskuju a Damkovou předjíždím na třetím kilometru..vyšlo to, jsem první…

Opět XC Nečtiny – 2.místo,Chebské kašny – 2.místo,Citroen bike – 1.místo, Špitálská koruna – 2.místo….

Třetí maratón Kolopro je Jizerská padesátka, co měří 62km. Ujela jsem je za 2h18min a je z toho opět 1.místo.V týdnu sedám na kolo a jedu 100km z Chebu do Plzně na biku na Koridu (ženy tu nemají ani svou kategorii), zazávodit si na Náměstí republiky.. v sobotu jedu XC v Chodově – 1.místo. Další víkend v Olomouci Buřinku (1.místo) a hned v neděli časovku na Štědrou (2.místo). A přichází Drásal… jeden nejtěžších maratonů u nás..120km a počasí nic moc,prší a trať je blátivá!!A je tu Damková…nebo to není ona??..změnila totiž image!!přemýšlím… Jestli to byl záměr,tak se jí téměř povedlo!.. ale já se ošálit nedám..snažím se držet krok, ale na 10. kilometru v kopci nastupuje a já nestačím..mám vysokou tepovku, takže jí nechávám jet…v cíli je přede mnou o 9minut, ..je zkrátka dobrá, mně těch 7hodin a 48minut v bahně stačilo jen na celkově 4.místo.
Brněnská padesátka – 1.místo.

A je tady Rakousko!!! Salzkammergut!! 105km,převýšení 3500m,vedro…na startu jsou Rakušanky,Němky,Švýcarky,Polky,Češky…s časem 6h 40min jsem celkově 8.,ve své kategorii 1.!Obrovská radost!!

Manitou v Chrudimi..jedu jen 50km…odpočívám..2h15min – 1.místo.

Na řadě je třetí stovka ze série MarathonManEurope!!Německo Seiffen. Počasí v Krušných horách je přímo podzimní.10stupňů,mlha,..začíná vytrvalý déšť..prší celou sobotu,celou noc..už nespím!!!a nakonec i celou neděli!!Závod se po zaváděcích 15km stáčí do terénu a jezdí se 27km okruhy, tzn.že já jedu 3.Každý okruh se po projetí stovek závodníků mění k nepoznání!!Kontaktní čočky jsem si nebrala!!Stejně jsem nic neviděla!!Defekt..letos první!!!Povolil se zadní upínák a kolo se vzpříčilo!pomohl mi jej usadit jeden hodný pořadatel…pokračuju v cestě bahnem…Kája na mě bliká z auta..je mu zima!!Po 6h59minutách jsem v cíli…jako celkově třetí v pořadí, ve své kat.1.Rozlepilo se mi sedlo a dva dny smrkám bahno!!Nic horšího jsem nejela…

Jistebnická 60..a opět konfrontace s Damkovou..na prvním silničním okruhu mi ujíždí a já cítím únavu z bahenních lázní konaných na počest Seiffenu. Je z toho jen 2.místo 5minut za Damkovou..:-( zklamání..

Hned za týden nastupuju ve Varech na Artíka.Jedu 100km a je tu opět Damková!!!Mám nerva, ale co Tě nezabije ,to Tě posílí..vyrážíme na trať a víme jedna o druhé…Lída jede dravě, ve sjezdech si je dost jistá..ale já to tu mám najetý a jsem tady doma!!!Nevzdávám se a na silnici v kopci dávám trhák..asi už třetí..nasazuju dost šílený tempo a Lída konečně svěsila nohy..na 100km nevídaná taktika, ale vyšlo to…4h51min …jsem celkově 3. a svou kategorii jsem vyhrála o pět minut!!

Kutná Hora – 55km – 2h13min – 1.místo

Priessnitzova 60 – 1600m převýšení…cítím se super a Damkovou za sebou tentokrát nechávám s jistotou, kopce mi jdou!!Podpora fantastických diváků, kteří už na trati hlásí „Jsi třetí“ mě žene kupředu a já zvyšuju tempo!!3h15min!!Opravdu jsem udržela celkově 3.místo a vítězství ve své kategorii..Lída Damků za mnou po závodě přichází se slovy“Jak se Ti jelo?A neříkej, že špatně..“ Odpovídám, že dobře a napadá mě, že bych mohla hned druhý den v neděli v Plzni vyzkoušet MČR v půlmaratonu..jen tak pro legraci.

Stojím na startu s nejlepší elitou: Hubená, Pekárková, Radová, Polívková, Hanušová, Havlíková, sestry Bohatý, Stolařová, Pechoutová, Russová a holky z Chodovarcupu..pěkná sešlost..stoupám si dozadu a mám radost, že po mě dnes nikdo nechce žádný výsledek..vůbec netuším, co budou nohy dělat..každá kategorie startuje zvlášť, takže odstartováno..v prvním kopci předjíždím veterány a statečně se držím uprostřed pelotonu..v terénu ožívám a nohy jsou super..pak přichází silnice a protivítr a cítím únavu..střídáme s holkama..Magda Čadů má pád a já s ní jedu na pohodu..když se cítí lépe, odjíždím a dávám si poslední kiláčky..a je z toho výletu 15.místo..2minuty za Bohatou z Apache…

Jevišovka – sprint a ne maratón – 60metrů převýšení!! Bojuju s Ájou Antonínů, holka jedna..je vidět, že se u ní silniční závody nezapřou!!Jistotu mám až v druhém kole..zatímco jiní si libovali, jak lehké to bylo..já odpovídám dost rozpačitě..já jsem přes ty kopce!!

Ralsko – 1.místo

Vimperk – 1.místo i s kolizí hned po startu..(tento závod bych nazvala akrobatickým..měla jsem totiž 17km otočená řidítka..pomohl mi je narovnat Ivoš Kocourek, kterému tímto děkuji :)

Pořádně mi ale srovnali řídítka druhý den až kluci v Chebu (Kája a Radek) na startu XC Zelená hora – 1.místo. Další týden jedu poslední závod Chebského poháru Říjnový DomoBike – 1.místo.

A na závěr jen tak pro radost maratonek RenaultBike na Dyleň – 1.místo.

Co dodat?

Co Tě nezabije, to tě posílí :) už teď se těším na další sezónu..Celé to laškování s bikem mi umožnil Cyklosport Cheb, Activ Centrum a hotel Stein.Děkuju…

Fotky

Jevišovka 2006

Cyklobraní 2006

Cyklobraní 2006


3 thoughts on “Co tě nezabije, to tě posílí”

  • Rousová Mirka napsal/a:

    Ahojky,Radku,
    to je strašně těžká otázka..každej závod, jak víš..má něco svýho, čím je ojedinělej…a je strašně fajn, že závody nejsou stejný..i tady u nás v CHP(časovky,okruhy,maratony,kritérka)..ale opravdu silný dojem ve mě zanechalo Rakousko Salzkammergut..to asi v každým, kdo tam byl!!!To musíš souhlasit, byls tam taky!!Atmosféra a super krajina!!!Tam určitě pojedu zas!!Karlovarský AMbike je taky super krásná a živá trať!!a z XC mě loni nadchla trať ve Stříbře!!Nic lepšího jsem v XC nejela!!!Muldičky,technický pasáže,těžký kopec..podpora diváků!
    Zklamalo mě Plzeńský Giro..ale já mám na tu Plzeň vůbec smůlu!!!Ale jinak hodně ovlivní závod počasí…vím, že nebylo moudré letos jet to Německo..byl to hazard se zdravím!!!
    :-)

  • A přitom to byl hodně těžkej závod, Salzkammergut.

    Už abych napsal návod na psaní do redakščního systému, abys nám mohla napsat, jak trénuješ. To tady doufám bude psát hodně lidí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>