Nová silniční sezóna Českého poháru zahájila víkendem v Plzni

Na startu kritéria na plzeňském okruhu Lopatárna (vpravo Martin Kubík a Petr Fiala)

Český pohár mládeže a žen 2010 byl zahájen dvěma kritérii v Plzni na Lopatárně.

Po dřívějších pouze individuálních úspěších, medailích a vítězstvích například Radka Krummera ml. a Dany Fialové máme nyní možnost na těchto závodech vidět větší skupinu zástupců našeho kraje. Nyní to byly hned čtyři týmy – Cykloteam Ostrov 5 členů, TJ Plamen Chodov 2, PROFI SPORT GHOST TEAM Cheb 2 a TEAM BIKE Březová 1. Již první závody ukázaly, že naši mladí reprezentanti zde nejsou jen do počtu a práce v oddílech i SCM slaví úspěchy. Na medaile nové generace mládeže Tomáše Kose, Petra Fialy, Martina Kubíka navazují další mladí.

Přesto, že ostrovští závodníci byli jen na sobotních závodech, dokázali být velice úspěšní a jen mrzí jejich neúčast v neděli.

Martin Čechman velice suvéréně zvítězil v kategorii ml. žáků, Aneta Klauková st. žákyně držela krok se žáky a ve své kategorii byla třetí, ještě čtvrté místo obsadila Simona Kočí v kadetkách. V neděli zaznamenal nejlepší umístění v mladších žácích Daniek Šverdík, který zúročil sobotní zkušenosti a dokázal se prosadit.

V kadetech jezdil druhoročák Tomáš Kos jen v sobotu. Jako většině mu chybí tréninkový partner a také dostatek závodů.

Prvoročáci kadeti Petr Fiala a Martin Kubík se v sobotu teprve rozkoukávali, aby již v neděli dokázali bojovat o cenné body. Byli vidět také na špici a body jim unikly zatím bohužel o několik centimetrů.

Smůlu si vybral Jirka Čechman, který po několika sobotních kolech musel odstoupit díky defektu zadního kola.

Vašek Viktorin zúročil dlouholetou přípravu se svým otcem a náročná tři jarní soustředění ukázala, že již jako prvoročák junior bude možná největší nadějí na vynikající umístění v této již prestižní kategorii. V sobotu byl ve dvou únicích a jeden dokázal proměnit třetím místem ve dva cenné body, které znamenaly pěkné 16. místo.

Poděkování všem zúčastněným a gratulace za podané výsledky.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>