Druhý závod série XC Bahno 2005

Michal Prokop ze sdružení A.M. bike no limitsV neděli 27. 3. se u Letního kina v Karlových Varech uskutečnil druhý závod série XC Bahno. V tomto článku na vás čeká stručný report o závodu, včetně fotek a výsledků.

Na startu závodu se v elitní kategorii sešla vskutku elita, zato v ostatních kategoriích to tak slavné nebylo, stejně jako s celkovým počtem závvodníků vůbec, což se však, jak očekáváme, v dalších závodech změní, protože závody XC Bahno jsou pro závodníky velmi atraktivní.

Elita v lázeňských lesích

Kdo byl tedy na startu v mužské elitní kategorii? Dle pořadí v cíli: Tomáš Trunschka (Finstral Italia, foto), Václav Hlaváč (Michelin MTB, ztráta téměř 2 minuty, foto), Marek Nebesář (Michelin MTB, foto), Tomáš Kozák (Hepos Plzeň, na 3. 40 vteřin, foto), Láďa Fabišovský (nově v Fuji Bike Ranch Team, na 4. 40 vteřin, foto) a poslední dojel s velkou ztrátou Jan Chrobák z Mladé Boleslavi.

Vašek Hlaváč nás minulý víkend dostal vítězstvím v GP Zlatoličje, závodu Slovinského poháru, který je v kategorii E1. Na serveru mtbs.cz se dočteme:

Lépe z prvního souboje českých barev vyšel tým Michelin MTB, jehož závodníci okupovali přední místa až do cílové rovinky. Václav Hlaváč, který startoval až z poslední řady měl sil na rozdávání, propracoval se do čelní skupiny. V polovině závodu ze skupiny odjel a stoprocentní práci pak odvedl Jarda Kulhavý: „Když Venca odjel, tak jsem to zbrzdil, pak jsem odjel i já a za mnou dojel jen Soukup. V cíli jsem už na něho neměl.“

Tomáš Trunschka je však také velký borec. Co už všechno dokázal? 1998: MEJ v MTB, Belgie, 3. místo; 1998: MSJ, Dánsko, cyklokros, 8. místo; 1998: MSJ v MTB, Kanada, 9. místo; 2001: MS U23, Tábor, cyklokros, 2. místo; 2002: MS U23, Belgie, cyklokros, 3. místo; 2003: ČP, Elite, cyklokros, 7. místo; 2003: MČR, Louny, Elite, cyklokros, 5. místo (zdroj: sportovci.cz).

O dalších esech se už zmiňovat nemusím, v Karlovarském kraji jsou dobře známa.

Co nového u Fáby?

Zajímavé je třeba to, že Ladislav Fabišovský přestoupil do nové stáje – Fuji Bike Ranch Team. Budoucnost jednoho z borců Karlovarského kraje je tedy jasná. Otazníky visí nad jmény jako Filip Eberl (plány), Ondra Pávek, Luboš Oubrecht, Radek Krummer mladší, Tomáš Eberl, Petr Svoboda z Aše a další, na které jsem si teď nevzpomněl.

Žhavé informace o novém Týmu Ládi Fábišovského najdete na Fuji Bike Ranch MTB Team. Co tam píší?

Soustředění na Mallorce splnilo očekávání

Zúčastnila se většina členů A-teamu: Michal Bubílek, Roman Káles, Láďa Fábišovský a Milan Špolc z B-teamu pak Petr Strnad a Pavel Draštík. Bydleli jsme v centru S´Arenal v hotelu Leblon, před kterým se každé ráno scházela k tréninku početná skupina cyklistů.

To, že je Mallorca blízká českým profi i hobby cyklistům dokazovalo časté potkávání známých dresů po celém ostrově. Nám se podařilo v průběhu 15ti dní najezdit cca 2000 km v rovinatém a kopcovitém terénu. Počasí nám přálo, první týden jsme se museli více oblékat ale deště nás naštěstí míjeli. Velmi cenné byli společné tréninky se současnými i bývalými profi silničáři, přičemž největší přínos měly dvoustovky pod bezchybným vedením R.Kreuzigera, který má na ostrově svůj druhý domov. Všichni si velmi ceníme že nám naši sponzoři umožnili se takto kvalitně připravovat na sezonu!

K závodu u Letního kina ještě dodávají, že:

Ve veteránech Milan zvítězil a jak je jeho zvykem nechal za sebou i všechny juniory, kteří jeli s veterány společný závod.

V Mladé frontě jste se mohli dočíst, že Ladislav Fabišovský k závodu také řekl:

„První tři byli rozzávodění ze Slovinska a Itálie, zatímco já letos startoval naostro poprvé,“ uvedl Fabišovský, který ve své kariéře absolvoval i silniční Závod míru. „První kolo jsem s nima jel, ale úplně jsem se zadusil. Musel jsem pak zvolnit, abych vůbec dojel,“ popsal Fabišovský svůj boj s konkurencí.
V neděli se určitě hodlá postavit na start druhého závodu a bude pomýšlet na lepší výsledek. „Doufám, že s každým dalším startem půjde forma nahoru,“ přeje si Ladislav Fabišovský.

Obrazová dokumentace

Více novinek se ke mně, vzhledem k neúčasti ná závodě, nedoneslo, a tak posílám odkazy na zajímavé fotky ze závodu:

Zdroje fotografií

Na závěr

Uznávám, že např. ženy a veterány jsem v tomto článku moc nepokryl, a tak posílám odkaz na celkové výsledky.

Nezapomeňte, příští neděli se uvidíme v Drahovicích!


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>