Fotky s hudbou jednoduše, ukázka z XC Bahna

Ve středu 23. dubna plánují navštívit sovu první tiskovou konferenci, a to tu, jež se koná u příležitosti zahájení seriálu MTB maratonů Kolo pro život někde v Praze na Andělu. Proto jsem se podíval na web Kola pro život, kde jsem si uvědomil, že přišlo aktuální vydání jejich časopisu, kde je na dvoustránce text o Mirce Rousové Špalkové. Hned jsem si vzpomněl na bezvadné video, které zřejmě vytvořil Scott Biker Karlos.

Je vážně pěkné. A tak jsem si řekl, že zde uvedu jednoduchý návod, jak vytvořit podobné video. Je to totiž kupodivu jednoduché. Bude se jednat o „film“, kde josu za sebou fotky a podložeé je to hudnou, mluveným komentářem, mezi snímky jsou přechody a na začátku a na konci jsou titulky. No ale moc podrobný návod ode mě nečekejte.

Nejdříve je třeba mít na počítači nějaké ty fotky (bohatě stačí v rozlišení, ve kterém je uložíte z webových stránek), hudbu a program Windows Movia Maker [WMM; vindous můví mejkr] (stáhnout). Ale pozor, je to program zdarma a často už na počítačích býv nainstalovaný, podívejte se od menu Start – Programy. Nnyí zde ukážu náhledy mé obrazovky, kde mám rozpracované „filmečky“ uvedené níže. Jde o Windows Vista, takež to vypadá trochu jinak, ale podstata je stejná.

Video ve Windows Movia Maker 1Video ve Windows Movia Maker 2

Ještě ukážu, co jsem docela rychle vyrobil. není to nic extra, takže se nesmějte. Ale potěší to. Mimochodem, mlaďoši, co zde čtete, ale nic nepíšete, bylo by moc pěkné, kdybyste sem tam něco takového vytvořili, nahráli na youtube a poslali mi odkaz, abych to sem umístil a ostatní se mohli kochat.

Nejdřív je tu komentovaný sled fotek. Je to potichu, zesilte si repráčky.

A jako druhý je zde identické video, ale místo komentáře je tam hudba.

V programu WMM si naimportujete fotky, nahážete je do scénáře, pak vyberete přechody, přetáhnete je mezi fotky a nakonec si naimportujete soubory s hudbou a přetáhnete ji na osu s hudbou a různě ji rozkouskujete a namixujete. Pak je třeba přidat titulky. Nakonec se tvoří smaotné video. Pro přehrávání na počítači si uděláte tu nejvyšší kvalitu, ale na Iinternet se dává nižší. Je třeba, aby kvalita byla alespoň 500 kb/s (ale ne více než 800) a rozlišení má být okolo těch 350 pixelů (rozhodně není třeba mít 720 pixelů).

Návody

  1. dobrý návod s popisky a obrázky
  2. ještě lepší návod (odkazuje na webový archiv mht, umí to otevřít např. Internet Explorer, Mozilla Firefox)

3 thoughts on “Fotky s hudbou jednoduše, ukázka z XC Bahna”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>