Internetové tipy pro sportovce I

Zbyněk na Přebuzi, foto: Marian DavidV tomto článku vám chci nabídnout řadu odkazů na stránky a články, jež mají velký potennciál zaujmout každého sportovce. Pro doplnění dodávám, že Sporťáci pro vás již mají předem připravený seznam doporučené literatury.

Tuto neděli se konal první závod série XC Bahno. Z telefonického reportu Péti Tomse jsem se dozvěděl, že na místě nebylo mnoho závodníků ani diváků. Druhý závod série budou Sporťáci komentovat přímo, protože se vypraví na místo činu. Takže pro začátek se podívejte na fotky a výsledky z Bahna (možná až v úterý).

V Královském Poříčí se běžela Královská pětimíle, sprint po rovině podél řeky Ohře. Z výsledků jsme vyčetli, že muže do 39 let vyhrál Honza Sokol.

Křesťan má svou Bibli, cyklista má své kolo. Silničáři mají své modly např. tyto: Colnago, De Rosa, Merckx, Opera, Pinarello nebo Litespeed. Elektronický obchod Competitive Cyclist (Soutěživý a soutěžící cyklista) je všechyn prodává a procházení se jeho nabídkou online je pro cyklistu velkým zážitkem. Všechna kola mají mnoho fotografií a podrobné technické specifikace. Pokud vládnete angličtinou, poteší vás ten pravý zasvěcený a odhodlaný komentář ke každému modelu a ze židle vás shodí možnost individuální volby komponent kola, např. na De Rosa Dual (Buy or Configure Complete Bike – Continue).

Když jsme u těch kol, co stojí jako solidní malé auto, podívejem se na české zastoupení Colnaga (Kerda Liberec): aktuální nabídka (vč. obrázků, např. rám Active za 28 tisíc Kč) a hlavně katalog 2005. A pokud chcete ve skupině tvrdit muziku i bez silných lýtek, mrkněte na nabídku oblečení.

Pokud to ještě nevíte, tak tu máme po velmi dlouhé době vítěze evropského MTB závodu kategorie E1 – GP Zlatoličje (Slovinsko). Je jím Vašek Hlaváč, prvním rokem muž (Michelin MTB). Třetí skončil a Vaška jistil Jarda Kulhavý. O tom, jak neuspěly velké české hvězdy (ve srovnání s mladým Hlaváčem) si přečtěte v dobrém článku Češi zářili ve Slovinsku.

MTBS pořádá fotosoutěž. Nabídlo i galerii nejlepších snímků (a i těch vůbec nejlepších). pro nsá je důležité, že Marián z Kraslic má v soutěži nejméně (co já vím) dvě fotky: Pohodu po akci – ČB s riderem na nádraží – a druhou, rovněž naprosto skvělou, se Zbyňkem na Přebuzi v krásných barvách podzimu Podzim (moje pojmenování).

Pokud nevíte, co s penězi, je tady ohlédnutí za cenami a slevami (časově omezené!). Jsou tu třeba kliky DEORE XT včetně osy za 4650 Kč (sleva 37%), dnes stále populárnější sporttestery – pulsmetr Sigma PC 1600 2004 za 1390 Kč (sleva 36.5%), elitní přehazovačka Sram X.0 a řazení Sram X.0 za cenu řehazovačky = 7000 Kč.

A jako poslední uvádím odkaz na rozhovor s Petrem Vabrouškou:

3. Jaké jsou tvoje plány do té nadcházející?
Plány jsou tradiční, hodně závodit, aby nebylo moc času trénovat.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>