Jaký bude PAL CUP 2017 (bývalý Becker Cup)

Po jedenácti letech dochází ke změně v názvu Poháru Plzeňského kraje horských kol, který znáte pod názvem Becker Cup. Společnost Becker Bohemia v říjnu 2016 ukončila svoji činnost, a tak ji pro rok 2017 nahradil nový generální sponzor – KOVOBEL Domažlice. Nový sponzor však nechce být v názvu seriálu závodů a tak se na schůzce pořadatelů 10. ledna v Chrástu dohodl nový název – PAL Cup.

Dalším bodem schůzky bylo sestavení kalendáře závodů pro již 17. ročník. Připraveno je devět závodů, odstartujeme v neděli 9. dubna v Městě Touškově, druhým závodem bude Velká cena Sport Beran v Chrástu 30. dubna. V květnu nejprve zamíříme do Rakovníka (7. května) a v neděli 21. května se bikeři sejdou na mistrovském závodě PAL v Domažlicích. Pátý závod se pojede na Šumavě, konkrétně 3. června v Železné Rudě, o týden později 10. června čeká mládežnické kategorie (PAL Junior) závod v centru Přeštic a do prázdnin se ještě všichni potkáme u Přeštic v lokalitě PRIOR (24. 6.). Z tradičního březnového termínu se nám na 5. srpen přesunula golfová časovka jednotlivců v Dýšiné a letošní ročník vyvrcholí 24. září hromadným výjezdem z Pece na Čerchov. Oproti loňsku nám tak vypadl závod v Klatovech, kde se pořadatelé chtějí soustředit na pořádání Krále Šumavy, kde se k MTB variantě podařilo vzkřísit ROAD verzi.

PAL Cup 2017:
9. dubna – Město Touškov
30. dubna – Chrást
7. května – Rakovník
21. května – Domažlice – mistrovství PAL
3. června – Železná Ruda
10. června – Přeštice (centrum) PAL Junior
24. června – Přeštice PRIOR
5. srpna – Dýšina Golfpark – časovka
24. září – Čerchov

Mistrovský závod se letos tedy pojede v Domažlicích a každý rok chceme lokalitu mistráku měnit. Cestu za mistrovským dresem opět trochu zkomplikujeme pravidlem, kdy podmínkou jeho získání, bude nutnost startovat na minimálně dvou závodech PAL Cupu 2017 před závodem v Domažlicích.

Pořadatelé jednotlivých závodů mají jasné instrukce, jak zvýšit zabezpečení svého závodu a bezpečnost všech závodníků.

Pravidla, startovné i kategorie necháváme beze změny, drobné vylepšení vás čeká u přihlašování. Těšit se můžete i na Sport Beran – Soutěž družstev a Kovobel – Soutěž Klubů.

Zbývá jen vymyslet pravidlo řazení na startu pro první závod.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>