Jubilejní 10. ročník Františkolázeňské 24 hodinovky si nemůžete nechat ujít!

Ve dnech 17.– 18. listopadu 2018 se uskuteční jubilejní 10. ročník Františkolázeňské 24hodinovky, jejíž start je stanoven na 14:00 v blízkosti Sadové kavárny ve Františkových Lázních. Poběží se na okruhu dlouhém 1 100 metrů v Městských sadech. Již 10. rokem si připomeneme výročí sametové revoluce během i chůzí, kdy si každý může zvolit délku trasy podle svých schopností.

Pořadatelem je Běžecká škola, Farní charita Cheb a Hospic Sv. Jiří, o. p. s. Stejně jako ve všech předchozích ročnících jde o běžecký hapenning, jehož cílem je si do sytosti užít běh, přátele a přispět na dobrou věc.

A proč se vlastně bude opět běhat? Nejen proto, že si na této akci mohou účastníci vyzkoušet hranice svých vzdáleností nebo času, které až dosud považovali za své maximum, ale hlavně proto, že výtěžek ze sbírky, případně ze startovného bude věnován na činnost Hospice Sv. Jiří.

Za všech devět ročníků se vybralo neuvěřitelných 666 352,- Kč. Peníze byly rozděleny mezi tyto organizace: Centrum Paraple o. p. s. (54 000,-), Joker z. s. (45 775,-), DOZP „Pata“ v Hazlově, p. o. (42 219,-), Centrum dobré vůle, z. s. (5 000,-), Hospic Sv. Jiří, o. p. s. (519 358,-). Záleží jen na Vás, kolik se vybere letos! Každý účastník 24hodinovky je vítán a je úplně jedno, jestli běží nebo chodí!

Na startu se potkáte s Josefem Formánkem, spisovatelem, který procestoval více než 30 zemí světa. V roce 2003 debutoval románem Prsatý muž a zloděj příběhů, který po čtenářské odezvě vyšel už ve 12. vydáních. Nebo můžete znát knihu Úsměvy smutných mužů, kterou napsal po návratu z protialkoholní léčebny a v letošním roce byl uveden stejnojmenný film, jehož autorem předlohy i scénáře a skutečnou postavou z románu je právě Josef Formánek. A v neposlední řadě je Josef Formánek, také běžec, který se účastnil úspěšného běžeckého pořadu na ČT 1 „Parta maraton“.

Pokud neběháte, nevadí, máme pro Vás také kulturní program. V sobotu od 15:00 do 16:00 Vám zazpívá pěvecké duo Petr a Lucie, od 17:30 zazpívá Jana Štromská a v neděli od 10:00 do 11:00 vystoupí opět pěvecké duo Petr a Lucie a následně si můžete poslechnout oblíbený ženský pěvecký sbor Luběnky.

Myslíme také na nejmenší běžce, pro které připravila organizace Dobrá rodina o.p.s. soutěžní hry, při kterých vyhrává každý!

Webové stránky akce

Těšíme se na Vás

Tým organizátorů 24hodinovky


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>