Liga běžců 2008 v Karlovarském kraji

Novoroční běh 2008. (c) AK Sokolov

Start Doubí
foto: AK Sokolov

[Autor: Jiří Linhart] Jubilejní 25. ročník Novoročního běhu na Svatošské skály odstartoval nový ročník nekonečného seriálu Ligy běžců. Jak bude vypadat v roce 2008?

Dlouhodobá soutěž běžců Karlovarska a Sokolovska má letos na programu třicet čtyři závody a kromě regionálních běhů je zařazeno i několik pořádaných za hranicemi Karlovarského kraje. Hned druhý v řadě bodovaných závodů je 13. ledna Kondiční zimní Běh v Chomutově, další jsou 29. března Půlmaraton Praha, 13. dubna běh Bezručovým údolím v Chomutově, 10. května Běh Nýřanské stávky, 15. června Běh historickým Stříbrem, 28. září Běchovice, 12. října nově zařazený Běh na Pístov (z Chodové Plané) a 9. listopadu Běh parkem v Klášterci. Specifickým závodem, a to nejenom kvůli extrémnímu převýšení, je Horský běh Perštejn – Klínovec. Jeho bezmála 18 km dlouhá trať totiž vede od startu v Perštejně v Ústeckém do cíle na Klínovci v Karlovarském kraji.

Běh kolem domácího vrhu - Kraslice 22. 9. 2007. (c) AK Sokolov

Špunti v Kraslicích
foto: AK Sokolov

Novinkami v programu Ligy běžců jsou čtyři závody. Kromě již zmíněného Pístova to jsou Běh únorového vítězství v Sokolově, sokolovský Steeple a podzimní Běh lyžařů v Karlových Varech.

Body do Ligy běžců se dají sbírat také účastí na jednotlivých maratonech. Nejbližší z nich, Tříkrálový maraton, se běží už zítra v Unhošti , populární Prague International Marathon je na programu 11. května. Každý dokončený maraton ´hodí´ 42, body a proto se započítávají jen dva (ostatní závody jsou bodovány 22–18–15 a tak dále).

Vodník Jan Sokol. (c) AK Sokolov

Vodník Honza Sokol
foto: AK Sokolov

Z dlouhodobých soutěží za hranicemi našeho kraje je mezi vytrvalci z Karlovarska nejoblíbenější kadaňský Zimní běžecký pohár v Kadaňi. Ten odstartuje už tuto neděli 6. ledna, kdy je na programu Tříkrálový běh na 8,2 km se startem v 10.30 u hráze přehrady Kadaňský stupeň, a pokračuje 20. ledna Lomatickou stezkou, 27. 1. Během lesoparkem, 3. 2. během Kolem kláštera, 10. 2. Čendovým lomcovákem, 17. 2. během Kolem Úhoště a 24. 2. Závěrečnou kontrolkou na kadaňském stadionu.

Mezi běžci populární je i Ašský pohár, kde jsou letos na programu m. j. Lumpův memoriál (11. května), Krásenská hodinovka (20. září), Horský půlmaraton (4. října) a Běh podél Halštrova (25. října).

Převzato ze Sokolovského deníku.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>