Máza zbytečná, zahřívejte ramena

Jiří Hadrava. Foto: Milan Panzer
Jiří Hadrava. Foto: Milan Panzer

Podobně jako u Jizerské padesátky, ani v případě Kamenického by si jeden nevsadil při pohledu z nížiny, že tam někde nahoře na Kamenici se dá jet závod na běžkách. Díky jednotce dělníků intenzivního nasazení pod vedením Václava Sladkého se to ale podařilo. Místy vykukovala tráva, občas i hlína, ale nedrhlo to. Rozvernou startovní náladu asi dobře vystihuje výrok „Okruh má asi jedenáct kilometrů, přibližně patnáct.“ Po předstartovních pózách pro fotografa Milana Panzera náhle zazněl jasný nečekaný pokyn vyrazit vpřed. Nejlépe ho pochopil Jiří Hadrava, který brzy zmizel a už ho nikdo neviděl… až na prvním místě na stupních vítězů.

Václav Sladký, za ním Roman Gogor. Foto: Milan Panzer
Václav Sladký, za ním Roman Gogor. Foto: Milan Panzer

Vývoj závodu byl celkem zajímavý na pozici dvě a tři, na nichž se přetahovali Vašek Sladký a Roman Gogor. Václav ujel, Roman jej před Rovnu dojel a Radek Fišer na čtvrté pozici rovněž. Vašek ovšem v újezdu (Rovná-Kamenice) opět ukázal, že bicáky má řádně rostlé, a neskutečným způsobem se na soupaž vzdálil a náskok udržel. Roman si posléze také lehce vytvořil komfortní náskok, a do cíle se tak jezdilo individuálně.

Mokrý hrubý starý sníh, chladný les a azuro na pláních, tak na tyto podmínky vyzrály jen voskoví chemici z povolání či nadšení amatéři s laboratoří ve sklepě. Všichni ostatní se museli spolehnout na ruce včetně žen. Komu lyže nejen smekaly, ale ani nejely z kopce, trpěl dvojnásob.

V cíli na nás čekala vyhřátá garáž u manželů Sladkých se skvělým gulášem a buchtami.

Výsledky (PDF)
Fotogalerie Milana Panzera
Fotky R. Fišer

Pro třetí místo v mužích si přijel David. Zde je jeho komentář. Kvůli větru však skoro nejde slyšet…

Závod se uskutečnil za podpory města Březová a Kynšperského pivovaru.

bezky 2015


One thought on “Máza zbytečná, zahřívejte ramena”

  • dejv napsal/a:

    rikal jsem presne to co je v nadpisu clanku a taky, ze moc dekuju poradatelum za skvelou organizaci. pak jsem zhodnotil svuj vykon, a to je mozna dobre, ze to neni slyset :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>