MČR na dráze mládeže 2013

Ve dnech 21.a 22. 12. 2013 proběhlo mistrovství České republiky na dráze na pražském velodromu v Motole.

Martin Čechman. Foto: Jiří Čechman
Martin Čechman. Foto: Jiří Čechman

Byl to závod typu omnium. Omnium je název pro víceboj v dráhové cyklistice. Omnium mělo vždy zvláštní prestiž, protože vyžaduje vyrovnanost výkonů v různých oborech. V r. 2007 se vrátilo do programu mistrovství světa v dráhové cyklistice a od r. 2012 je součástí olympijských her. Název disciplíny pochází z latinského omnium, česky všechno.

Mládežníky čekaly tyto závody: 200 m letmo, bodovací závod, vylučovací závod (sobota), stihačka (1 až 3 km podle kategorie), scratch (hladký závod) a 1 km pevný start (500 m žactvo a kadeti).

Jirka Čechman na stránce SCM napsal:

Naše vystoupení bylo opět korunoáno medailovými posty. V kadetech si po zásluze pro letos již 5. titul mistra ČR došpurtoval Martin Čechman (jeho umístění byla 1., 2., 1., 4., 1., 1.). Za zmínku stojí i časy na 200 m 11,51 s a na 500 m p. s. 32,42s!

Dalším medailistou byl Jiří Luxík, který o svou první medaili na MČR musel bojovat jako lev! Což dokumentoval ve druhém dni, kdy do toho šel sám proti všem a čas na 500 m 36,986 s to jenom podtrhl, byl opravdu skvělý! Jirka vybojoval bronzovou medaili!

Mezi ženami a juniorkami (sloučené kategorie) nakonec Aneta v boji o čtvrté místo prohrála o 5 setin sekundy. V juniorkách by vybojovala 3. místo!

Žačky Anežka Nováková skončila celkově také pátá a Karolína Poláková osmá.

Další dva žáci Dominik Fiala a Marek Liška se na tomto šampionátu teprve otrkávali a brali zkušenosti do budoucna.

Oběma medailistům z Cykloteamu Ostrov blahopřejeme.

Petr Fiala doplnil:

Vynikající výkony ostrovských závodníků.

Martin je prostě téměř neporazitelný. Talent jaký karlovarská cyklistika zatím neměla.

Jirka udělal další kus práce na výkonech a byla z toho zasloužená medaile.

Asi nejvíce překvapila Aneta, která, jak bylo vidět, zapracovala v tréninku a pokud bude pokračovat takto dál, má šanci na zařazení do dráhové reprezentace.

Anežka bohužel neprodala to, na co má, chyběla jí větší bojovnost. Věřím, že v létě to již bude sada medailí. Karolína zatím bojuje se zdravím, ale je tam vidět velký talent a její chvíle teprve přijde.

Byly to krásné závody a pořádné nervy. Na letních mistrácích mají naši mládežníci šanci na další řadu medailí.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>