Mladí závodníci KV kraje sbírali úspěchy na MČR horských kol 2015

Mistrovství České republiky XCE (horská kola sprint) a XCO (horská kola hromadný závod) se v roce 2015 konalo v Kutné Hoře. Horská kola jsou sport s velkou porcí dřiny, úspěchů a někdy zklamání. V kategoriích mládeže je pro závodníky našeho kraje stále úspěch v chlapcích do 20. místa a u děvčat do 10. místa. Přesto v letošním roce máme v kategoriích kadeti a kadetky vždy šanci na umístění znamenající medaili.

Vrchol letošní bikové sezóny se uskutečnil na fyzicky i technicky náročné trati v centru Kutné Hory. Naši závodníci ze sebe vydali všechno a byly z toho super výsledky! Pětkrát na stupních vítězů.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Anežka Nováková

Nejprve v kadetkách, ve sprintu se „poprala“ o bronzovou medaili Anežka Nováková. V rozjížďkách byla nejrychlejší, včetně vyšší kategorie juniorek. Ve finále jí do zadního kola narazila soupeřka, což Anežka tentokrát úplně neustála a přišla o lepší umístění. Bronzová medaile se ovšem počítá a je z toho také první místo v celkovém hodnocení Českého poháru XCE.

Totéž se ve sprintu nepovedlo u Davida Zadáka, kategorie kadeti do 16 let, který byl tentokrát v rozjížďkách až „druhý“. Ve finále se cítil na jednu z medailí. Bohužel po horším startu byl velice nešetrně blokován soupeři a veze si „brambory“. Celkově ovšem jako Anežka první místo v republikovém poháru.

Kája Tyrpekl, David Zadák
Kája Tyrpekl, David Zadák

V těžkém nedělním hromadném závodě cross country, kdy bylo v K. Hoře jak v prádelně, vybojoval David vynikající stříbro. Opět byl ve dvojici bojující o nejcennější kov. Potvrdil tak celkové první místo v Českém poháru. Anežka tentokrát neměla svůj den, když jí právě takovéto počasí nesvědčí a dojela devátá. Přidáme-li ještě moc pěkné 11. místo Karla Tyrpekla také v kadetech, 15. místo Přemysla Nováka do 23 let, kde většina ostatních sportů již závodníky nemá, může být chebská cyklistika s výkony naprosto spokojená.

Ještě cennější než medaile z MČR jsou umístění v celkovém hodnocení Českého poháru:
eliminátor a XCO David double 1. místo, Anežka 1. místo v eliminátoru a 5. místo v XCO a dále 9. a 11. místo Káji, který se zapojil do poháru až v druhé polovině sezóny, ukazují na vyrovnanost a dobrou přípravu našich závodníků.

Celkem DEVĚT medailí z letošních MČR v cyklistice pro svěřence trenérů PROFI SPORTU Cheb. ¨

Tréninky pro nové zájemce cyklistiky budou od září v úterý a ve čtvrtek od 17 hodin a nově bude také pracovat samostatný oddíl cykloturistiky pro zájemce, kteří nemají chuť závodit, ten bude mít první schůzku 1. října 2015 u prodejny PROFI SPORT ul. K Nemocnici 10 Cheb. Facebook PROFI SPORT Cheb.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>