Pohárové double Davida Zadáka

Ve středu 15. 7. 2015 vybojoval kadet David Zadák bronzovou medaili na Mistrovství ČR na dráze v Praze ve stíhačce na 2 km. V sobotu a neděli za veder dosahujících 40 st. C pak jel mistrovský závod ČP MTB v Kutné Hoře.

Říká se, že mezi trenéry a cyklistickou veřejností jsou celková vítězství v poháru hodnocena výše než jeden mistrovský závod, který zrovna nemusí vyjít (může zradit technika, špatný start v eliminátoru, zapracuje vedro a jiné a jiné). David postoupil v XCE – eliminároru opět do finále. Absolutně špatný start znamenal 4. finílové umístění. I to však bohatě stačilo, aby se stal David vítězem ČP MTB XCE 2015.

Start eliminátoru
Start eliminátoru

V neděli zajel David výborně závod s hromadným startem XCO, avšak na skvělého Holce ten den zkrátka neměl, i když ho před týdnem v Brně suverénně porazil. V mistrovském závodě získal tudíž David stříbro, ale stal se s obrovským náskokem vítězem ČP MTB XCO 2015.

David Zadák na trati XCO
David Zadák na trati XCO

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>