Opět padlo několik rekordů

Dne 28. 9. 2016 se konala za příznivého počasí 38. Zlatá míle. Rekord pokořily ženy, kterých se sešlo tentokrát 10. Některé našly odvahu a běžely i Double Míli. Těch odvážných závodníků bylo ale více. Celkem 6 účastníků si zaběhlo místo jednoho závodu dva. Pochválit musíme Kristýnku Gogovou, která po „sedmistovce“, kde doběhla na 2. místě, zaběhla i trať pro dospělé a vůbec nezůstala pozadu. Na trati 700 m nás pobavil vynikající výkon vítězky Zuzany Študlarové, která byla tak rychlá, že překvapila předjezdce na kole a ten nestačil. Rekordní byla také účast prcků, kterých startovalo celkem 24. Byli rozděleni do dvou kategorií.

Mimořádná byla nejen účast 152 závodníků, přičemž někteří běželi dvakrát, ale i spousta skvělých výkonů. Barbora Stupková téměř pokořila rekord tratě z roku 2003 – zaběhla 1660 m za 5:53,99 min.!

Trať dlouhou 1660 m zaběhlo pod 6 minut hned 12 závodníků, což ukazuje na velmi kvalitně obsazený závod. Což nakonec potvrdil svou účastí dorostenec David Vondrášek (Triatlet Karlovy Vary). Ten si letos také zaběhl Světový pohár v běhu do vrchu v Jánských Lázních.

Pro tuto Zlatou míli je také držitelem nejlepšího času 4:45,43 min. a překonal tak rekord dospělých Davida Doskočila z roku 2001 o 3 sekundy!

Zajímavá byla také soutěž týmů, kterých bylo 7. Díky velkému úspěchu bychom v této soutěži chtěli pokračovat. Závod by se neobešel bez finanční podpory Města Chebu a krásných cen od firmy Playmobil.

Výsledky 38. Zlaté míle (XLSX)
Fotografie – Stanislav Cabal

Závodníci letí... Foto: S. Cabal
Závodníci letí… Foto: S. Cabal

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>