Pavel Kodl mistrem Plzeňského kraje 2017

Velosport Domažlice připravil na parkovišti pod Škarmanem tentokrát víkendový dvojzávod. Tradiční nedělní MTB závod Pal Cupu doplnil sobotní premiérový MTB biatlon. Po oba dny ráno vítala závodníky zatažená obloha, která se postupně rozjasnila v krásný den. V součtu tak o víkendu zavítalo do centra Chodska přes tři stovky bikerů.

Oproti chrásteckému MTB biatlonovému závodu došlo v Domažlicích k dvěma zásadním změnám – Adrian Blank osadil vzduchovky nástavcem pro přesnější uchycení mířidel a otvory ve sklopných terčích narostly z 15 mm na 35 mm. Tím se zásadně zvýšila zásahovost. Střelnice byla umístěna na parkovišti u hřbitovní zdi, závodníky pak čekal okruh v přilehlé stráni. Několik pádů závodníků bylo způsobeno při příjezdu na střelnici při seskakování z kola, protože ocelové kufry na tretrách po asfaltu kloužou.

Sobotní večer byl pro místní pořadatele vítanou příležitostí společně posedět v cílovém stanu a několik jedinců dokonce vydrželo popíjet až do rána. Nedělní závod PAL Cupu už byl čtvrtým letošním dílem, ale navíc se jelo o mistrovské dresy. Už od rána bylo parkoviště plné aut a týmových stanů, řada borců se za bzučivého zvuku rozjížděla na válcích. Napínavé soupeření na jezdivých okruzích Škarmanu potrápilo nejednoho favorita a přineslo v některých kategoriích nečekané nové majitele modrobílých mistrovských dresů. Překvapil například Václav Dragoun nebo Robert Dobrý, který porazil jinak suverénního Milana Spěšného. O nový dres obohatil svůj šatník také náš dvorní fotograf-závodník Pavel Křikava. Ženy 35+ startovaly pouze dvě, ale ani jedna ze závodnic nesplňovala podmínku dvou odjetých závodů PAL Cupu, a tak mistrovský dres nebyl udělen. Letos zaslouží pochvalu také občerstvení, zvláště palačinkovač se nezastavil po celý den. V sobotu se ujal moderátorského mikrofonu Patrik Gemerský, neděli patřil hlas závodu Ivě Kokešové. A domažlickým pořadatelů patří velký dík za výborně připravený MTB víkend. Za dva týdny je před námi páté pokračování PAL Cupu v Železné Rudě a hned o týden později Přeštický MTB víkend na PRIORu.

PAL CUP 2017 MISTŘI PLZEŇSKÉHO KRAJE

RYBÁŘ Kryštof – CK LOKO Rakovník
VÍTKOVÁ Nela – BIKE CLUB MĚSTO TOUŠKOV
KUČVA Tomáš – AC SPARTA PRAHA-CYCLING
KRALOVA Eliska – AUTHOR TEAM STUPNO
KUBĚNA Daniel – AC SPARTA PRAHA-CYCLING
GROHOVÁ Lucie – AUTHOR TEAM STUPNO
DRAGOUN Václav – COPR TJ PŘEŠTICE
KOTLÍKOVÁ Adéla – CK LOKO Rakovník
FIALA Matyáš – ČEZ Cyklo Team Tábor
SPĚŠNÁ Simona – MS BIKE ACADEMY racing
BITTNER Daniel – AUTHOR TEAM STUPNO
HOLUBOVÁ Adéla – MS BIKE ACADEMY racing
KODL Pavel – CK Team Bike Březová
MORGENSTEIN Libor – Tachov
DOBRÝ Robert – CK LOKO Rakovník
KŘIKAVA Pavel – BIKE CLUB MĚSTO TOUŠKOV


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>