Pozvánka na Bike víkend 2013

Nové informace: víkendový program byl zrušen, místo toho se jede jednodenní sobotní společná vyjížďka, start v 10:00!

Ahoj bikeři a milovníci ouzkejch plášťů, sezóna se blíží mílovými kroky, klepe nám na dveře, ale všichni jsou zalezlí někde dole ještě v noře. Kdo si vyzkoušel trénovat v tomhle nečase, dá mi za pravdu, že přimrzl k řidítkům, klepal zubama a doma minimálně půl hodiny ještě rozmrzal. Ovšem opravdové drsoně to neodradí, a proto TJ Triatlon Cheb pořádá již tradiční bike víkend s termínem milostivým 13. – 14. 4. 2013. Pro ty méně zkušené, kterým není známa tato akcička, v krátkosti přiblížím.

Sobota

Výjezd v 9.00 hod od cyklosportu VS sport z chebského náměstí. Následuje hromadný přesun pelotonu do Lubů za doprovodu alegorických vozů. Zde začíná první trápení s nebezpečně se zvedající asfaltkou. Pro někoho se jedná o vůbec první kopec po zimě, pro někoho první v životě. :-) Peloton řídne, tvoří se menší skupinky. Povinné čekání v Kraslicích na slabší kusy. Dále richtung Přebuz – slušný zákusek.

Protože někdo během trasy ztratil 2 litry vody, někdo dokonce nohy, je možno se občerstvit v Nových Hamrech. Následuje další „Sacher“ – výjezd přes Vlčí horu do Horní Blatné, kde je opravdu povinná zastávka „U medvěda“.

Kdo nic nezná, ničeho se nebojí. Proto následující terénní nerovnost – kopec jménem Smrti vstříc – dá hravě. Pak už nás čeká cílová stanice Boží Dar.

Samozřejmě, najdou se tací, kteří v zimě pilně dřeli na válcích, trenažérech nebo jiných zhovadilostech. Tací si zajisté lehce vyťapou až na samý vrchol Klínovec.

Večer

Léčba těla a duše u čehokoliv, co teče, v penzionu „Zelinka“ s následnou téměř nekončící diskusí o čemkoliv. Pro někoho možná druhá z náročných etap. (Možno zajistit též saunu s whirpoolem.)

Neděle

Výjezd v 10.00 hod směrem někam dolů, většinou na Merklín, pak na Vary ke Svatoškám. Proti proudu Ohře po cyklochodníku téměř až do Égru. Vítr by měl být v zádech. Teda ještě zítra…

Samozřejmě, trasy je možno přizpůsobit, pokud s tím budu souhlasit… hahaha.

Přespolní se mohou kdekoli na trase připojit, budeme rádi.

V ceně 400,- Kč je bohatá večeře a snídaně. V případě, že budete mít zájem, uhraďte zálohu 200 vočí u Venci Sinkuleho (VS sport, Cheb, náměstí Krále Jiřího z Poděbrad) nejpozději do 10. 4. 2013.

Na všechny se těší TJ Triatlon Cheb, Gogo, tel. 603 57 17 54.

PS: Nevěřte poplašným zprávám vydávaným meteorology. Je to propálená banda zaprodanců zahraniční propagandy. Protože na horách už téměř všechno roztálo.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>