Příkladný jarní závodní víkend

Petr Grobheiser
Petr Grobheiser. Foto: Hnízdil Team

Jak jste si jistě všimli, tento víkend stál za to. Kdo nezávodil, určitě si odtrénoval svou oblíbenou porci kilometrů, ať už po svých, na kole nebo třeba v bazénu. (Anebo u stolu u pořádného obědu.) V sobotu se opravdu hodně lidí dostavilo do K. Varů k Letnímu kinu, aby si zařádili na suché, jezdivé, velice příjemné trase seriálu XC Bahno. Závodilo se tam od rána. Příznačné bylo (alespoň odpoledne) pořádné horko a neobvyklé množství defektů (namátkou Viktor Rybáček, Péťa Jícha nebo i Vašek Hlaváč).

[poll id=“68″]

Jiří Čechman. Foto: Hnízdil Team
Jiří Čechman. Foto: Hnízdil Team

A ta trasa… ta je moje oblíbená. Nejdřív se pěkně projedete kolem skal, pak se musíte vyšplhat v táhlém stoupáku kamsi nahoru, abyste mohli projet nad lanovkou, vysápat se po asfaltu nad serpentiny, těmi se prokličkovat a sklouznout k tomu pěknému sjezdíku, od kterého se prudce stoupá a pak zase sjíždí (vše technicky docela náročné). Na konci okruhu je nepříjemný kopec nahoru a do cíle hukot z kopce. Věřte, bylo to pěkné. Pořádně to provětrá tělo a probudí z tréninkové nudy.

Ještě předtím si ale zájemci mohli zaběhnout Sokolovskou hodinovku, to jest kroužit na sokolovském atletickém stadionu 60 minut. A aby toho běhu nebylo málo, v neděli se běželo 5 mil podél Ohře z Královského Poříčí. Pro amatéry v oblasti fyzikálních jednotek dodávám, že šlo o 8045 m se startem i cílem v K. Poříčí. A kdo nechtěl závodit, mohl se na víkend vydat na Božák na tradiční Bike weekend.

Účastnice z Plzně
Účastnice z Plzně. Foto: Hnízdil Team

Další víkend je předvelikonoční a bude hostit časovku XC Bahno a Velikonoční běh ve Fr. Lázních. Ona časovka je nejlepší trénink na časovku do Kozích vrchů, která bude o dalších 7 dní později.

Kroužila, kroužila, měla mě ráda (Chinaski). Foto: Martin Pecka (AK Sokolov)
Kroužila, kroužila, měla mě ráda (Chinaski)

Ještě na závěr. Koukám na fotky z Letního kina a musím znovu říct: super konkurence. Byl jsem tam jen na start ve 14:30, ale předtím to bylo také husté (fotky).


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>