První zářez

Fenomenální jarní počasí, za kterým jsme jezdívali na jih, nám umožňuje dosytosti brousit silnice, rýsovat lýtka a memilosrdně spalovat zimní tukové zásoby. A co teprve ten letní čas! Co by to však bylo za ježdění bez zářezů na pažbě v podobě ostrého závodního tempa. A právě to nám nabízí čtyři jarní závody XC Bahno. Jak název napovídá, nezřídka se na tratích vyskytují podmáčené hliněné úseky alias bahenní lázně. Kupodivu je však tohle sáhnutí si do pořádného sajrajtu mimořádně osvěžující. Jarní.

logo závodu

První závod se odehrál na Linhartu na loňské trati. Pro ty, kteří ji neznají, tak nejde o tu starou známou rovinatou táhlou trať, ale o polorovinatou trať :-). Menší část je hodně technická, většina se ale jede na největší převodník. Osobně jsem s ní byl velice spokojen a Danovi, staviteli, dávám plus. Příští závod – Tři kříže – už bude profilově náročnější. Zpět k bahenní premiéře… bahno bylo jen v jednom krátkém úseku, ale v takovém množství, že to vydalo za celou trať. Na startu bylo opravdu hodně lidí včetně dětí a jejich rodičů. Všichni už netrpělivě očekáváme fotografie a výsledky – na stránkách závodu.

O trati si uděláte představu v závodním videu Míly Luxíka:

Start dětí:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>