Radek: druhá půlka května

Sobota 4. 6.= 100 km Medica maraton, viz report.

Judy C před Vypadáš skvěleVe čtvrtek 2. 6. jsem volil odpočívání a v pátek 3. 6. zajel do Sokolova pro nové pláště, pedály, lepení a barevné izolační pásky. Samozřejmě na biku a terénem.

Pláště – Schwalbe Blizzard jestli se nepletu, 90 Kč/kus – moderní vzhled, dva barevné pruhy po stranách, černá zabíhá do ráfků. Vyzkoušeno na trati Mediky, že nabouchané se neprorazí. Pedály to jsou Shimano 5xx. To číslo nevím. Jsou docela těžké, ale snad vydrží. Za 1100 Kč. O pár dní později mi kamarád ukázal své nové pedály, o třídu vyšší a o 500 Kč levnější. Koupil je u Stadlera v Regensburgu.

Judy po úpravěIzolační pásky udělaly z mého Scotta krasavce. Stařičká pružinová Jud C teď vypadá jako Marzocchi Marathon. A oblepil jsem i jeden drát a la Crossmax SL.

1. 6. středa – MTB, KB – Arnoltov – Šabina – Dasnice – Habartov – Svatava – Sokolov – za atlety na stadion – jezero Michal – podél něj až dozadu na křižovatku, doprava do kopce podél lesa na silnici na Hruškovou, nahoru k závoře za konec obce, dolů na hlavní silnici naVítkov, zase až nahoru, opět zpět, tentokrát po polní cestě, kudy jsem přijel poprvé, opět až nahoru a zpátky k silnici, pro pití ke studánce a přes Novinu, Lobzy a Kamenici domů.

MánieDělá to třikrát Hruškovou a jednou Lobzy + rozjezd na kopcovité silniční trati přes Habartov. Cesta na Lobzy byla z kategorie jsem totálně prošitej. Na kole sedíte a šlapete ani nevíte jak. Taková setrvačnost, co vydrží sice asi do nekonečna, ale pěkně bolí.

Snad se nepletu, ale z Hruškové jsem viděl jet Fázu na biku. Také tam jel Tomáš Makoň. Atleti – koukal sjem na Janu Neradovou, vyšvihané svalnaté nohy, styl běhu jako nejlepší laň v lese. Běhali spolu – Jana a Tomáš – na fotbalovém hřišti, vypadalo to moc hezky. A někdo se tam vzadu pokoušel o skok o tyči.

Na zadním kole mám teď Ritchey Z-Max. Po velkých zkušenostech s plášti za více než 1000 Kč/kus (Michelin WildGripper Comp S) se mi tento plášť maximálně líbí! Stál kousek přes 400 Kč, skvěle drží, odvaluje výborně a úplně mu věřím. Bohužel mi docela rychle odešly pedály Ritchey- takové ty z nové série (nové tak před rokem ?).

Nejhezčí singletrack v okolí je cesta z Lobzů dolů – musíet trefit odbočku. Je to doleva za 180ti stupňovou zatáčkou za posledním domem horní Noviny. Úzká pěšinka, místy prudká, zatáčky, krásná jízda. Ale jedna věc – jestli někoho potkáte v protisměru, srazíte se. Jinak to nevidím.

31. 5. úterý – úterní trénink poprvé od loňského babího léta. Viz článek Cizinec na Giro…. Pro mne necelých 100km sprůměrem kousínek nad 30 km/h. Zaznamenáníhodný je pro mne také sprint na Golf v Mariánkách, kde jsem dal Vikiho – jenže on se šetřil. Pak nám ukázal, jak se jezdí ,).

V takovémhle tréninku se člověk dostane přeci ejn do jiné třídy, než když jezdí sám. Ale pozor, já si myslím, že jízdy na biku v lese v rozmanitém terénu, nahoru a dolů, a hlavně nahoru, jsou pro cyklistu hodně užitečné. Pro bikera nutné, to je jasné, ale i pro only-road-men!

30. 5. pondělí – přijímačky na ekonomii na Fakultě sociálních věd na UK v Praze. Výsledek ještěneznám, byť mi ho internetová strának s výsledky vnutila – nepřijat. Viz článek CUNI FSV IES: failed. Na kole jsem asi nebyl.

29.5. neděle – odpoledne odjíždím do Prahy, abych přespal v penzionu a drhý den vykonal zkoušku z Aj a matematiky. Dopoledne si na biku dávám 3x výjezd Start na Březové – Lobzy po silnici a jednou odspoda přes Novinu na Lobzy.

Uprostřed cesty jsem potkal Pajínka, Péťu Ontka a ještě jednoho z týmu na Lobzech – jeli jsme na Kamenici. Do kopce to hochům jelo, i rychleji než mně, ale pak z Lobzů přes pole na Kamenici to je z kopečka, rvinka, mírný kopeček, rovinak atd., ale po nepříjemné cestě. A jelo se moc pomalu! Právě tady musí člověk letět, jednak aby bordel pod koly necítil, jednak kvůli tréninku a technice jízdy.

Haha, v hospodě si kluci dali slaninu a prejt – ale ospravedlnilo je to, že celý den nejedli.

Koukal sjem na XT Dualy Péti a to, co se píše v časopisech, je možná pravda – tyto dualy mají špatný tvar a bolí z nich ruka. Já je neznám osobně, ale z občasných kontaktů tuším své. Ale jezdí s nimi i Láďa fabišovský, tak…nevím.

28. 5. sobota – z ICQ: končím, jsem unavenej. dnes jsem se z kola vrátil v 22:15, kb – mýtina – šabina – kynšperk – kaceřov – svaté máří – bukovany – ranžír – sokolov – irská – 8 min – dolní rychnov – tisová – černý mlýn – kb.

20. – 27. 5. – v těchto dnech jsem na kole seděl v 70% dnů. Už si to přesně nepamatuji, ale šlo o maximálně 2hodinové švihy na MTB směrem do lesa, zaměřeno na kopcovité terény. Také jsem se snažil o nakousnutí ztracené jistoty ve sjezdech (z 80% nyní zpět – 1. června).

———–
Teď na začátku června jsem rád, že mám břicho bez zbytečných zásob na extrémně dlouhé maratony :) a že pod kůží na nohou se rýsují velmi pevné svaly. Návrat ztraceného syna. Návrat ztraceného syna je z hlediska křesťanství cennější než stálé bytísyna, který je stále zde. Uvědomění si a změna postoje je cennější. To je od pana prof.Kašpara.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>