SCM Cheb: tréninková evidence

Od 1. 11. 2007 povedeme vznik SCM KV kraje při TJ OLYMPIONIK Cheb. Pro všechny členy SCM a jejich trenéry to znamená začátek tréninkové evidence, a to dle požadované normy. První výkaz jste obdrželi v příloze. Jde o tréninkový plán a zároveň výkaz tréninků – od trén. jednotek až po měsíční výkazy, a souhrn tvoří roční výkaz. To je práce trenéra v první fázy při zpracování trén. plánu, dále si již výkaz vede závodník sám. K tomu je základem tréninkový deník. Forma vedení je na zvážení každého. Můžete použít oficiální tréninkové deníky, které jsou k dostání v knihkupectví ve formátu A4 nebo A5, můžete použít i roční diář nebo zvláštní sešit. Důležitý je obsah deníku. Každý den musí být vyplněn.

  1. Je to měření tepové frekvence ráno – ještě než vstanete z postele, ihned po probuzení přiložíte tři prsty na zápěstí druhé ruky nebo na krk počítáte pulsy 15s x 4 nebo 30s x 2 a zapíšete si minutovou hodnotu pulsu večer – stejný postup – v klidu při psání úkolu, učení nebo sledování bedny, po zalehnutí do postele; je třeba být v klidu déle než 5 minut a min. 30 min. po tréninkovém zatížení nebo aktivitě.
  2. Další údaje jsou počet tréninkových jednotek v daný den, dále vlastní trénink (popřípadě N – nemoc), Zapisujete každých 15 min. tréninku, tedy i strečink, rozcvičení dále regeneraci, plavání, bruslení, lyže, míčové hry – záznam je v hodinách nebo částech hodin, minutách, další údaje jsou v km – běh, kolo a to i válce, jízda na dráze, pokud nemáte možnost záznamu z tachometru, tak se čas přepočítáva na km.

Příklad – 3 fáze – *ráno* TF 46, strečink 20 min, válce 15 min, *odpoledne* běh 30 min.,* večer* plavání 1 hod, večer TF 48,

Bližší informace získají neproškolení treneři na školení trenérů „C“ 23.-25.11. v Pardubicích Bikeri.cz.

Zatím si závodníci vedou trén. deník od 1.11.2007, doporučuji pro všechny členy oddílů od 12 ti let a treneři to jednou za týden překontrolují, později stačí delší období. Po absolvovaném školení se se všemi spojím, pokud se mi přihlásíte jako treneři svých závodníků zařazených do SCM. Potřebuji tyto informace: jméno a příjmení, oddíl, kvalifikaci (C), číslo průkazu, číslo členského průkazu ČSC, adresu pro korespondenci email, telefon.

Mám pro Vás a nejen naše budoucí členy menší domácí úkol. Přemýšlel jsem, co ti naši mladí cyklisté potřebují nejvíce. Přišel jsem na to, kromě vyjímek je problém v oblečení. A proto Vám navrhuji vybavit naše mladé zatepleným drezem s dlouhým rukávem. Drez by měl sloužit nejen v chladnějším počasí, ale vždy při rozjetí závodníků, je třeba být v teple a ihned po dojezdu se zase obléci. Snad odstraníme jeden z nešvarů našich cyklistů a tím zmírníme jejich zdravotní problémy. Pokud se nám bude drez líbit, tak ho jistě každý rád bude vozit na sobě a ne v někde v autě. V příloze zasílám pro inspiraci můj náčrtek. Můžete zároveň oslovit i sponzory, kteří by se chtěli prostřednictvím své reklamy na drezu centra, podílet na lepší přípravě Vás všech.

10.10. budu na závodech Bahna v K. Varech, 11.10. pak na vyhlášení v Sokolově. Zde bude možné si vyzkouše vzorky velikostí pro jednotlivé
závodníky i trenery a zároveň budu rád za Vaše návrhy, které zpracujte co nejdříve.

Druhou přílohou je plán závodů a soustředění, který jsem musel zaslat na svaz cyklistiky. Budeme jej doplňovat ještě o dráhu a MTB, včetně mistrovství kraje na silnici.

Do dnešního dne jsem dostal od ostatních oddílů jen statut od Vokáče Roberta – v písemné formě, proto čekám na další, kteří se zatím přihlásili, jsou to:

  1. Cykloteam Ostrov – Strnad Tomáš, Šulc Petr a Čechman Jiří, pod čarou Šplíchal Milan, Kočová Simona a Kočí Vojtěch
  2. Ašští bajkeři – Kommová Alice, Svoboda Jiří, Blažek Josef, pod čarou Tůma Jindřich
  3. Profi sport Cheb – Sýkora Ondřej, Fiala Petr
  4. TJ Slávia K. Vary – Nováková Petra, Ficenec Jakub, Ficenecová Lucie, pod čarou Novák Michal
  5. CK – Team bike Březová Vokáč Robert
  6. CK s.N.E.T. K. Vary – Viktorin Václav, pokud je registrován u ČSC a potvrdí určitou výkonnost
  7. TJ Plamen Chodov – Kubík, předpokládal jsem ještě zájem Kose roč. 94 a sourozenci Ježkovi, což by bylo slušných patnáct – prvních základajících členů.

Zítra odjíždím do školy a na oslavu 115 let Klubu cyklistů Slávia Praha, nejstaršího oddílu u nás. Vracím se až v neděli, tak máte do té doby
zase z mé strany klid. Přeji všem hezký víkend a mnoho příjemných zážitků. Petr Fiala

Příloha

  • Návrh zimního dresu
  • Plán závodů
  • Všechny články o SCM

    Všechna články o SCM naleznete tak, že kliknete v boxíku s nadpisem Témata článků na SCM nebo na odkaz bikeri.cz/clanky/tag/scm.


    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Můžete použít tyto HTML značky:

    <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>