SCM Cheb v Motole

DSC_0232

Skupinové foto na dráze

Libor Blažek nám zaslal fotky z víkendového soustředění Sportovního centra mládeže Cheb na dřevěné dráze v Motole v Praze. Zde vybírám vzkazy z pokecu členů SCM (do kterého se samozřejmě můžete připojit).

Děkuji Petrovi za zajištění i hladký průběh malého soustředění na motolské dráze. Myslím si, že zvláště pro ty, kteří tam byli poprvé, to byl zážitek. Všichni Ašáci se už těší na lednové soustředění.

Soustředění bez problémů, všichni to zvládli, parta dobrá, všichni dospělí Dalibor, Viky i Jirka se podíleli na hladkém průběhu, tímto jim děkuji

Chcete vidět více fotek? Pokračujte dále.

DSC_0007DSC_0053DSC_0055DSC_0061DSC_0125DSC_0126DSC_0129DSC_0137DSC_0162DSC_0180DSC_0185DSC_0188DSC_0198DSC_0213DSC_0232DSC_0238DSC_0241DSC_0248DSC_0256DSC_0258DSC_0259


19 thoughts on “SCM Cheb v Motole”

  • Linhart Tom napsal/a:

    Pěkný:)Fakt hezký:)Moc jim to přeji klukům at si vyzkoušejí i dráhu:)

  • Radek napsal/a:

    Mně se na fotkách líbí Alice Kommová (jestli se nepletu), to je takové pěkné, že je tam mezi samýma klukama :). A jinak mi Viki říkal, že se i padalo (v zatáčce je to tam prý pěkně prudké). … doplňte mi někdo informace prosím

  • Linhart Tom napsal/a:

    Omlouvám se,myslel jsem to jako kluky Cyklisty,tzn že i holky:)taky přeji,přeji:)

  • Petr Fiala napsal/a:

    Z leva stojící vzadu Milan šplíchal, Petr Šulc, Jirka Čechman, Ondra Sýkora, Jirka Svoboda, vpředu stojící Pepa Blažek, Alice Kommová, Péťa Fiala dále Vašek Viktorin a Robert Vokáč, identifikaci na dalších fotkách nechám dle této nápovědy. Několik drobných pádů bylo, všichni se hned oklepali a pokračovali v jízdě. Nejzajímavější byly tréninkové simulace závodů, tam se opravdu bojovalo.

  • Radek napsal/a:

    Mohu-li se zeptat,v čem je odlišná či specifická jízda na dráze? Vidím, že ta kola nemají brzdy!

  • Petr Fiala napsal/a:

    Ano správný postřeh, žádné brzdy ani přehazovačka, vzadu je takzvaná festka, jeden pevný převod. Vlastně se nebrzdí ale zpomaluje, výhodaj je v tom, že pocitově když někoho dojíždíte přibržďujute nebo ho objedete, tím je zamezeno sražení. Každý musí držet svoji jízdní stopu a pak je to bezpečné. Tolik stručně.

  • Soustředění bylo opravdu povedené a už se těším na další v lednu. Bylo super, že jsme tam byly sami a vlastně jsme celou dráhu měli sami pro sebe (když jsem byl na dráze s Dynamem, tak jsme se o ní museli dělit s pražskýma Duklákama).:D

  • Radek napsal/a:

    Já jen… abych nevypadal jak idiot, já vím, že dráhové kolo nemá brzdy :) jen jsem chtěl rozjet debatu… komu tam padali potomci? ten by se mohl trochu rozpovídat ;)

  • Jenom chci říct, že australští cyklisté prý všichni začínají na dráze, aby se naučili řešit problémy jinak než pomocí brzd a aby se naučili jezdit pořádný prdy. Proto je na TdF tolik dobrých sprinterů z Austrálie a konkrétně Stuart O’Grady (který nosil zelený trikot v mnoha etapách) má doma i čtyři olympijské medaile z dráhy.

  • uickey napsal/a:

    Martasi, prosim kolik je (staci priblizne) „mnoha“? Vic nez 1? Nebo 2? Ci 3? A v jakych disciplinach ma Stuart ty olympijske placky? Dik za odpo.

  • Stříbrná: 4000 m týmová stíhačka (Team Pursuit), Barcelona 1992
    Bronzová: 4000 m Team Pursuit, Atlanta 1996
    Bronzová: bodovací závod (Points Race), Atlanta 1996
    Zlatá: Madison, Athény 2004
    (nejsem zběhlý v dráhové terminologii, takže mi odpusťte, pokud jsem ty disciplíny přeložil špatně :))

    Zelený trikot: celkem 14 dní, z toho 12 v roce 2001, kdy ho měl na sobě i v poslední etapě, ale nakonec mu ho vyfouk Zabel.

    K tomu měl ten samý rok žlutý trikot 6 dní a v roce 1998 další 3 dny.

  • Uickey napsal/a:

    Respekt. Dobry. To jsi vyhral. Ze se tim ale nechlubi na webu CSC. Mas u me nahradni dusi.

  • Petr Fiala napsal/a:

    Jen by mne zajímalo kdo jezdí doma na válcích nebo trenažeru a jak dlouho tak v průměru jezdíte, a jak to zvládáte v zimě venku, pokud někdo alespoň o víkendu vytáhne kolo na vyjížďku, když k tomu dáte svůj věk, tak to bude fajn

  • Radek napsal/a:

    Ahojte, tak já toho na ergometru najezdil opravdu dost. Jezdil jsem na něm už jako junior, a to více než letos na jaře, kdy jsem si o tom psal tréninkový deník,kde jsou uvedené tepy, časy, watty, kilometry:

    http://bikeri.cz/clanky/826/prvni-vyjizdka
    http://bikeri.cz/clanky/949/trenuji-az-k-bahnu
    http://bikeri.cz/clanky/971/bahno-etc
    http://bikeri.cz/clanky/1029/jarni-kilometry

    No a před lety jsem jezdíval víc, většinou ke dvěma hodinám (foto staré 5 let). Někdo to psychicky nevydrží, já měl štěstí že ano. Teď už bych s tím měl problémy. Hodně jsem při tom četl (Týden :) foto, poslouchal hudbu, koukal na filmy. Jendou jsem jel i 3 hodiny s 5 minutovou přestávkou. S tátou se trápíme na tomhle stroji: foto.

    Abych řekl něco konkrétního. Tak když jsem byl junior, tak jsem měl fyzičku celý rok, a tak jsem začínal pořádný zimní trénink na vyšších wattech než v současné době, a to 200. Po několika jízdách už jsem jezdil i přes hodinu na 220 W a ke konci už jsme tam mohl mít celou dobu 250 W (přes hodinu). Otáčky jsem se vždy snažil mít přes 100, ale to se moc nedařilo. V té době (junior) jsem byl v Casri v Praze u doktora Martínka na sportovním vyšetření ato jsem tam jel test na kole s měřneím laktátu a te test probíhal tak, že se začalo hádám na 160 W a po 4 minutách se přidávalo 40 W. Tehdy jsem dojel na 320 W (4,1 W/kg). Tehdy mi pan Martínek řekl, že to je reprezentační juniorská úroveň, ale že … a dodal nějaké negativum, asi o méhmotnosti (80 kg, stejně jako dnes).

    No a jízda v zimě… to už jsem neprovozoval nějaký ten rok. Ale jezdíval jsem třeba i ve sněhu na Kladskou z Kostelky, třeba 50 km. To jsem jednak zažíval existenční krize (neměl jsem pořádné rukavice, nevěděl jsem, že je třeba si brát jídlo) a jednak se učil techniku.

  • Petr Fiala napsal/a:

    Všechna čísla z testů jsou hezká ale musí se s tím pracovat. Pak je stejně nejdůležitější výsledek při závodě, tam nikomu výsledky z testu nepomohou. A jak píšeš, někde je plus a jinde mínus. Proto je třeba se snažít získat těch plusů co nejvíce. A to je ta mravenčí práce trenéra, kterou stejně většinou málokdo ocení. Bez trenéra trénují jen ti starší a zkušení. Bohužel většinou až později zjistí, že samotný jedinec má malou šanci na větší úspěch.
    Každý takový pomocník, jako máš ty se zpětnou vazbou je velkým přínosem, bohužel náklady na pořízení pro jedince jsou dost vysoké, je škoda, že to nemohou pořídit oddíly, tam by to využilo více osob.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>