Scott 2007 – hardtaily

Veletrh Eurobike právě začal a cyklistické firmy již nemohou tajit, co chystají na sezónu 2007. Na serverech jako je Cyclingnews neb Singletrackworld návštěvník pravidelně objeví dennodenní reportáže. Jednou z firem, která s představením nových modelů otálela, byl i Scott. Na jejich webu se však nedávno objevila kompletní modelová řada 2007. Přehled horských kol s předním odpružením vám přinášíme v tomto článku a začneme od těch nejlepších modelů. Vzhledem k silné koruně se dá očekávat, že kola zámořských výrobců (kteří platí americkými dolary) budou levnější než minulý rok.

O Scottech se ví, že jde o exkluzivní bicykly, které na sobě vždy mají nějakou technologickou novinku, se kterou se jeho majitel může pyšnit na cyklistických masových akcích. Scottů navíc v Čechách nejezdí mnoho (narozdíl od Německa nebo Rakouska).

Řada hardtailů má přízvisko Scott Scale. Čtyři nejvyšší modely jsou postaveny na stejných karbonových rámech s vyměnitelnou patkou přehazovačky a nemají čepy na ráfkové brzdy. Dalších pět modelů stojí na hliníkových 7005 rámech tvarovaných „horkým olejem“ (hydraform). O pevnosti a závodní geometrii se asi nemusíme zmiňovat.

Scott Scale LTD

To nejlepší, co existuje, údajně přesně 9 kg. Kompletní Shimano XTR ve verzi s kotoučovými brzdami doplňuje karbonové WCS na postu sedlovky, kola Mavic CrossMAX SLR Disc CL, dostatečně pevná a lehká vidlice RockShox Reba WC a zajímavá kombinace řidítek a představce Scott Pilot SL Handlebar combo.

Pilot Combo

Scale 10

Klasické Scott Racing barevné provedení – černá, žlutá a bílá. bez deka deset kilogramů a na důležitých postech: Fox 32 F100X, řazení a přehazovačka Sram X.0, přesmykač Shimano XTR s dolním tahem, brzdy Avid Juicy Ultimate Carbon, sedlovk a řidítka WCS carbon, představec „obyčejný“ Ritchey WCS, sedlo Selle Italia SLR XP, ráfky od Mavicu a zbytek na kolech od DT Swiss a atraktivní kliky Truvativ Noir MTB 3.3 Giga X Pipe carbon.

Scale 20

Černošedý elegán (u Scale 20 končí barevná shoda s loňskými modely, třicítka je nyní červená, loňský rok byla modrá) na velmi vysoké úrovni. Kola kompletně od DT, Shimano XT, přehazovačka XTR, řidítka a spol. vlastní produkce, vidle Fox 32 F100RL Air, a to vše údajně do 10 kg.

Scale 30

Červenočernobílý závodní kůň má již znatelně méně náročnou výbavu, ale cross-country závodění mu problém dělat nebude. Majitele potěší brzdy Avid Juicy 5, kola Mavic Crossride a kliky Truvativ Firex 3.3 Giga X Pipe.

Scale 35

Scale 40

Scale50

Scale 60

Scale 70

I u kol z nižších řad platí, že Scott ví, pro koho kola staví, a že tedy majitel nemusí hned po koupi měnit nějaké komponenty.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>