Scott Scale 2008

My závoďáci drsňáci máme rádi pevné stroje, to jest hardtaily, neboli pouze a jen biky s předním odpružením. A mezi ty nejlepší v této kategorii maptří božská modelová řada Scale značky Scott. Jaká překvapení nám letos naše oblíbená zámořská značka připravila? Podíváme se na fotky, které jsou kliknutím zvětšit na velikánské (zdroj fotek), a stručně popíšeme výbavu modelů. Po zahájení veletrhu Eurobike je již připravena oficiální webová prezentace modelů včetně nového oblečení.

Rámy Scott a hmotnost? Scale 10 váží 1250 g, Scale Team Edition 1210 g (integrovaná sedlovka s bílou linkou) a Scale 40 1590 g (hliník).

Scale 30

Doufejme, že si český doovzce značky Scott všimne, že příliš drahá kola se moc dobře neprodávají a že slábnoucí dolar pro něj kola nakupovaná v USA dělá mnohem levnější… a že tedy kola Scott budou o něco levnější. Scale 30 je nejdostupnějším karbonovým modelem. Pod ním jsou ještě 4 hliníkové modely. Letos nemá rám podobné barvy jako nejvyšší model LTD, nýbrž je hnědo-bílo-černý. Výbava je stejná jako loni: Fox 32 F100RL, Avid Juicy 5, Mavic Crossride, XT,řazení páčkami LX, Truvativ Firex 3.3 Giga X Pipe, komponenty Scott.

Scott Scale

Scale 20

Na některých fotkách vypadá červená barva tohoto rámu jako lehce narůžovělá… doufejme, že tomu tak není. Kolo je o čtvrt kila lehčí (10,25 kg), vidlici má stejnou a zbytek lepší: XTR, XT (kliky, brzdy, řazení), kola DT Swiss XR1, sedlo pěkné bílé Selle Italy SLR XP Kevlar. A stejně jako všechny modely (všechny až na LTD totiž mají stejný rám) má průměr sedlové trubky skoro 35 cm. Je to nejen pěkné, ale i pořádně pevné (a třeba to i odpruží nějaké ty terénní vlnky).

Scott Scale

Scale 15

Nový model a zároveň pořádný hardcore závoďák. Na jeho tradičním žluto-černo-bílém rámu vynikají nápisy Scale vyvedené v nové, agresivnější grafice. Váha pod 10 kg a tyto komponenty: vidlice stále stejná, SRAM X0, Avid Juicy 7 Carbon, Ritchey WCS/Pro Carbon, ráfky DT Swiss X430, sedlo stejné a kliky Truvativ Stylo MTB 3.3 Giga X Pipe.

Scott Scale

Scale 10

Tento model nese to nejlepší, co si můžete přát. A váží 9,3 kg. Má na sobě sadu XTR, vidlici Fox 32 F100RLC, náboje DT Swiss 240 S a ráfky DT Swiss 4.2, Ritchey WCS a stejné sedlo.

Scott Scale

Scale LTD

Jde o poněkdu exkluzivní model. Váží pouze 8,5 kg. Vybaven je vidlicí DT Swiss XRC 100, integrovanými řidítky Scott Pilot SL, řazením a přehazovačkou Sram XO, přesmykem XTR, brzdami Magura Marta SL, klikami Truvativ Noir 3.3 Carbon, ráfky Ritchey WCS, náboji DT Swiss 190 Ceramic a sedlovkou Ritchey WCS, která je však spíš symbolická, jelikož sedlo sedí hlavně na „integrované sedlovce“, to jest na prodlouženém rámu. .

Scott Scale


3 thoughts on “Scott Scale 2008”

  • Petr Jelínek napsal/a:

    Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jak je to s dovozem z USA? Jestli máte zkušenosti. Např Scale 30 bych v USA pořídil za 2200$. Což je jiná cena než u nás. Celkem rozdíl. Nevim, jak je to však s clem, dph, poštovným..?
    Děkuji Jelínek Petr

  • michal napsal/a:

    Ahoj, v clanku pisou, ze se kola spatne prodavaji. Je to nesmysl, nejvyssi modely jsou beznadejne vyprodany a nebyli na ne ani zadne slevy. Cesi maji penez jako slupek. K te koupi z USA – bal bych se pripadne reklamace, ale cena je fajn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>