Silniční trénink v úterý 17. 4. 2018

Na úterý 17. 4. 2018 je naplánován tradiční „ostřejší“ trénink. Nicméně o víkendu eliťáci a junioři závodili na Českém poháru v Kyjově (a ještě k tomu cestovali z Moravy domů, takže určitě nejsou zcela „fresh“, navíc je ve středu čeká druhý díl Lopatárny, takže navrženo jest zařadit 3 až 4 rychlejší úseky a spojovačky mezi nimi jet tzv. „rozumně“. Tzn. nikoliv jako minulé úterý, nýbrž na kopci vyvěsit nohy, zkouknout tepy, o kolik klesnou za minutu, popř. se otočit a dojet pomoci slabším kusům. Rychlejší úseky mohou být např. Šabiňák, úsek z Hluboké před Kopaninu, lesní úsek z Hroních Lubů na hranici a pak Erlbach nad Zwotu. Případně ještě dloubák z Oloví. Trasa měří cca 90 km.

Připomeňme si:

  • Bezpečnost! V nepřehledných úsecích, i když se jede rychle, tak se tlačíme k pravému okraji vozovky. Např. průjezd Dlouhými Mosty.
  • Snažme se vnímat vítr (hlavně boční) a dle toho regulovat jízdu. Fouká-li zprava, tlačíme se ke krajnici. Jedeme přiměřeně těsně vedle prvního vpravo, abychom netrápili jezdce za námi.
  • Na kopci se čeká!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>