Šmoulovská Novoroční

NovoročníPředpověď slibovala pěknou zimu. A nelhala. A přestože teploměr ukazoval -13 st., ukázalo se na místě srazu novoroční vyjížďky sokolovsko-březovsko-okolních cyklistů asi 15 šílenců. Samé známé tváře, jen někteří skalní chyběli. Rodina Palinků, Imrýšek, předseda, Venca, Tomsík, webmaster… Fotky v galerii.

O malé zdržení hned v úvodu se postarali Cvocky, kteří defektili, ještě než se vyrazilo. Omluvou za opravdu rekordní čas výměny duše jim snad můžou být arktické podmínky, které panovaly.

Prapůvodní záměr jet přímo do Lokte vzal jako obvykle za své hned na startu, a tak se začalo „pohodovou 25 km“ rychlostí, okružní jízda směr, Hlavno abychom se zpět přes Sokolov napojili na cyklostezku v tom správném směru. Někteří pravděpodobně více chlupatí jedinci se rozhodli za žádných okolností neporušit tradici a jet přes Boučí, což později odsoudili jako totální blbost :) a my ostatní jsme už spurtovali přímo do Lokte. Oblíbená hospoda, oblíbený vrchní a další cyklisté a běžci nás přivítali kolem 12 hod.

Střípky z večera: O teplo „domova“ se nám postarali Honza s Tomášem, když zprovoznili kamna pochybného původu, zato však na kolečkách, a tak jsme se mohli ohřívat střídavě celý stůl.

Knedlík

Opravdovou novoroční specialitou této vyhlášené restaurace jsou ovocné knedlíky se zelím a cibulkou, kterou si objednal Peťa.

Knedlíky

Vídeňská káva, ochucená mistrem Jenem, by porazila i vola, ne však pyromana Tomáše, který ji statečně požil a udržel, až do odjezdu domů. K oddychu nás všech se Tomovi nepodařilo odpálit ani jednu petardu v místnosti. Všichni přítomní chlapci byli titulováni „hříbátka moje“, pouze jeden vyfasoval „kolouška“. O tom kdo si odnesl plyšovou opici, která hlídala již zmiňovaná kamna, se vyjadřovat nebudu :).

Stůl

Závěrem nutno podotknout, že jsme dostali pochvalu za vzorné chování a za to že jsme nic nezapálili ani nezdemolovali. Majitel se s námi podělil o poslední litry polévky a každému (skoro) vlepil při loučení mokrou pusu.

Tak takové to bylo a my drsoni si můžeme připsat za první letošní den mrazivých 35 km.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>