Starý závod v novém kabátě

V neděli 20. září si dalo dostaveníčko celkem 35 odvážných bikerů, z toho 2 děvčata, aby si vyzkoušelo své síly na jednom z nejstarších závodů na horských kolech, který se letos konal již po 22té. Protože trať již znali všichni nazpaměť, rozhodli se organizátoři využít nabídky a zavést závodníky na sjezdovou trať, aby si trochu užili jízdy z kopce.

Roman Gogor. Foto: Roman Knedlík
Roman Gogor. Foto: Roman Knedlík

A protože jsme si letos v létě všichni užili prachu dost, byla celá trať pravidelně zalévána, naposledy v noci před závodem. Úderem desáté se závodníci vydali na souboj s kluzkými kořeny, sjezdovou tratí a sem tam nějakým kopečkem. Až na jednoho borce dorazili všichni šťastně do cíle, který byl letos situován pod kopcem.

Radek Buřič, Pavel Csipka. Foto: Libor Němec
Radek Buřič, Pavel Csipka. Foto: Libor Němec

Výsledky
Fotografie: Libor Němec, Jitka Koldinská, Martin Svojtka, Roman Knedlík

Našlo se i pár zajímavostí:

  • 12 borců pospíchalo tak, že tratí prolétli v čase pod jednu hodinu
  • Pavel Santo se rozhodl pro hendikepový závod a dal soupeřům na startu náskok
  • Na závodní trať se vrátil Radek Buřič a zřejmě nezahálel, protože z toho bylo třetí místo v kategorii.

Mytí kol přivolaným deštěm se letos nepodařilo přesně načasovat a tak doufáme, že tuto drobnou kaňku závodníci pořadatelům prominou. Pořadatelé přivítají názory a připomínky k nové trati, jsou si vědomi, že je stále co zlepšovat.

Za uspořádání závodů děkujme městu Cheb a cykloservisu SPORTFLORI a penzionu Mašek, bez kterých bychom akci nemohli uspořádat.

Pavel Santo. Foto: Jitka Koldinská
Pavel Santo. Foto: Jitka Koldinská

2 thoughts on “Starý závod v novém kabátě”

  • Míra napsal/a:

    Trať super, nebyla extrémně těžká, bez brutálních krpálů, sjezd nic sadistického, i technickej mamlas s výrazným pudem sebezáchovy jako já to dával.

  • Pavel Csipka napsal/a:

    Já bych trať taky pochválil, byla rychlá a nijak přehnaná a sjezd byl krásně jezditelnej i v tom vlhku. Nic bych neměnil.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>