Tréninkové minisoustředění na Božáku

SanťákNa Božák jsme přijeli v pátek a ubytovali se. Na pokoji měl každý svého postelového partnera, Santini – Tomíka (Eberlík) a Luban (Bachuráč) – Matese (Jiskřič), jen já jsem zůstal na ocet :o( Alespoň, že jsem měl partnera tréninkového, na kterého je spoleh a hlavně se vždy shodneme v tréninkových dávkách – Santini.

Kluci měli tréninky rozepsané do detailu, hodinu po hodině, na celé dny dopředu a my bez systematické přípravy, vycházeli z jejich plánu, jen si ho trochu upravovali přímo pro sebe. Tzn, že kluci měli třeba ráno po snídaní naordinované výběhy (do kopce) a my se Santinim jsme si dali po snídani výlehy (v posteli). Po obědě měli kluci objemový trénink podle uvážení. Museli se rozhodnout zda klasiku, nebo skate? My to pochopili po svým a přemýšleli, zda bychom raději na klasiku, nebo na koně? :o) Ale aby to nevypadalo, že jen srandičky FAJN, ale trénink KEIN, tak jsme v rámci možností trénovali dvoufázově. Tzn. v pátek jsme přijeli a odpoledne zvládli ještě příjemný objemový trénink zaměřený na techniku jízdy v čele s mistrem sportu Tomíkem.

045

V sobotu jsme vyjeli dopoledne na hodinku a půl, ale místo tréninku to bylo spíše nabuzení svalů na odpoledne a hlavně boj se skluzem. Přes noc napadlo asi 6cm nového sněhu a ač jsme vyjížděli do čerstvě upravené stopy a slunečného počasí, bylo to hrozně „tupý“ a náročný. Odpoledne jsme vyráželi na druhou fázi, tentokráte opět objemovou, která však již měla náročnější profil i rychlejší úseky. Vraceli jsme se už za notného šera a ještě notnější zimy. Bylo okolo 15 pod nulou, na což mě ve sjezdech upozorňovaly odpadávající kusy obličeje. Po bližším ohledání na pokoji jsem zjistil, že to bylo naštěstí jen zdání. Ještě že jsme měli po večerech možnost rozmrznout v sauně a zregenerovat tak prokřehlé a unavené svalstvo.

050

Na neděli byl naplánovaný jen dopolední trénink, ale přes noc napadlo asi 15 – 20 cm sněhu a tak jsme s rozpaky kráčeli do stopy. Bylo neupraveno, stále hustě sněžilo a vítr se snažil to nadále komplikovat. Vyjeli jsme, otočili, nešlo to. Domů! Všude ukázková kalamita, řidiči bez řetězů, či pohonu 4×4 měli pramálo šancí. Klouzalo to pěkně. To bylo prvně, co jsem jel z Božáku až do Ostrova na dvojku!

047

Ale protože dobrý konce mývají jen americký filmy a tady jsme na drsném českém západě, tak během dne teprve vypuklo to pravé peklo… Teď už se se Santinim pomalu dostáváme s příšerný chřipky,která nás schvátila hned po příjezdu ze stopy. Lehnul i Tomík, ale o něco dříve. Jo, chlastat z jednoho společného bidonu je riziko!!! Bikeři,bacha na viry. Je jich plný nejen Božák.

046

Santini a Hondzik


8 thoughts on “Tréninkové minisoustředění na Božáku”

  • Další dobrá parta, která dá o sobě vědět. Jak to sleduji nejsme jen hluché míste na mapě cyklistické. Naopak. Každá informace o aktivitách v našem kraji je motivující i pro ostatní.
    Věřím, že se nás sejde pěkný balík nyní dva následující víkendy – brusle a běžky (V.Hleďsebe a Mariánské Lázně). Další víkend již máme plánované soustředění na dráze Praha Motol, kde je již volných jen několik míst.

  • Hondzik napsal/a:

    To se mi nezdá, jaxi na to přišel Ráďo? Kluci pořádně makaj a tam není místo na kompromisy..a pivo už vůbec ne. Navíc trenér je drží pěkně zkrátka….;o)Je mi líto Toma, který taky podlehl viru,určitě by zajel pěkný výsledek na víkendových závodech O štít Krušných hor..

  • Hondzik napsal/a:

    vir vezl tomáš,ale ten den,na to že měl v těle takovou přítěž(bacily)jel ještě výborně.A protože mé francouzské vychování mi velí nabídnout vodu nejdříve ostatním, tak první pil Tomík, pak Santiago a pak já…

  • Monča napsal/a:

    hondzik: kdyby si měl francouzské vychování vozil by sis svoje viry a nebral je Tomášovi. A Tom by možná neměl plivat do flašky :))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>