Třetí závod Gira zavítal do Habartova

Jiří Folvarčík, Petr Ontko

Nedělní, v pořadí třetí měřený trénink v rámci Gira Chodov (Habartovské okruhy), nabídl pro pár přihlížejících diváků docela pěknou podívanou na pestrobarevný balík cyklistů, který pravidelným tempem a průměrnou rychlostí přes 36 km za hodinu kroužil po okruhu. Ze čtyřiceti borců, kteří se zaregistrovali na startu, se 28 přihlásilo na nejdelší 54 km dlouhou trať a přesto, že se zde sešli vedle sebe borci rozdílných věkových kategorií od 18 do 50 let, na výkonu to vůbec nebylo vidět. Na špici se často ukazoval Viky a borci z Chomutova (Sweep cykling), kteří si přijeli poměřit síly s místními známými silničáři. A jak to dopadlo? „Sweepáci“ měli navrch, ale i naši borci na tom byli dobře, Pavel Kodl, Viki, junioři Fiala, Kubík i další drželi krok a tak si to v závěru rozdali na férovku. Rozhodčí v cíli pak měli co dělat s rozpoznáním jednotlivých závodníků, kteří byli ze známého důvodu bez čísel. V nejmladších kategoriích předvedl pěkný výkon desetiletý Kája Macán (Plamen Chodov), který s omezenými převody dosáhl průměrné rychlosti 25 km za hodinu. Měřený trénink se obešel bez pádů, defekt snad byl pouze jeden, jenom několik borců přecenilo svoje síly a závod nedokončilo.

Nedělní Giro bylo zatím z hlediska konkurence a počtu zúčastněných závodníků nejlepší a to dává naději na oživení silniční cyklistiky v našem kraji.

Výsledky
Fotky: Miroslav Meruna

Ve středu 16. 5. začíná v 16:00 v Chodově horská projížďka na Horní Blatnou! Bude to krátké, rychlé a hodně kopcovité.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>