V Chebu se létalo po kostkách

Výjezd k hradu: zleva Laura Rotter, Nicole Paulusch a hlavně Sophia Panzer

Letošní Chebské kašny se potkaly s nižší než obvyklou účastí závodníků. Jednak se mnozí báli hrozícího deště a mokrých kostek, jednak si někteří tradiční účastníci v době, kdy byly Kašny zrušené, dojednali jiné akce (Team Bike Březová – soustředění) a jednak mnozí byli v Novém Městě na Moravě na světovém poháru. Málo Čechů ovšem doplnilo dost Němců, a tak se nakonec bylo na co dívat ve všech kategoriích! Zlaté medaile přitom brali spíš sousedé zpoza hranic… Cube Cup a s ním účast Němců na místních závodech pro letošek skončily (pokračuje se již jen v Německu). Mnozí z nás mají v Cube Cupu našlápnuto k celkovému umístění! Takže neváhejme zavítat do Německa.

David Kopačka (muži, start)

Stručně k trati. Ta myslím byla očesaná na dřeň, zůstalo jen to podstatné. Podle vítěze kategorie muži, Andiho Weinholda, se ujet dalo pouze v prudkém stoupáku k hradu. A také že ano… Rád bych se zastavil u taktiky. Andi za to v onom kopci v půlce závodu vzal, všem ujel, pak ještě zrychloval a celkově vyhrál. Na špici se předtím přitom neukázal. Za sebe mohu říct, že já se tam objevoval dost a v kopci jsem Andimu nestačil… špatná taktika…? Trochu určitě. Ale být vzadu, zrovna v jeden blbý moment, má nevýhody, což si naneštěstí okusili Péťa Fiala a Pepa Blažek, kteří byli na schodech zablokováni jezdcem o kolo zpět a Andi měl v nástupu o dost lehčí práci, protože zrovna Fiky v kopci k hradu předtím vždy nastupoval velice dobře. Závod byl velice rychlý, tempařský. A ten stoupák k hradu, to byla taková feferonka. Kdo v něm ze sebe vydá nejvíc, je na nejlepší cestě k vítězství.

Andi Weinhold. Foto: D. Blažek

Pro zajímavost k Andimu. Na univerzitě v Chemnitz studuje češtinu (a česky umí celkem dobře), v elitě pěkně zajel Český pohár v Teplicích (výsledky) a na Mistrovství světa 2004 v XCO ve Francii byl v juniorech čtvrtý! Zde foto.

V závodě, jako tradičně, byly velice pěkné ceny za vítězství. K tomu klobása, koncert, posezení, výsledky měřené pomocí čipů. Za mě plná spokojenost.

Výsledky
Foto: Karel Rous (foto v článku), Iva Rousová, Dalibor Blažek, Radek Franck, CZervajs

Video Míla Luxík:

Video CZervajs:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>