Viki 18. – 24. 7.

kulový blesk

Ondra Pávis, Michal Báťa, Kuba Vaněk, Michal Šupol a Péťata Zelíčko jedou na kola (silnční) na Lago di Garda. Jedou v sobotu večer 30.7. a v neděli za týden se vrací. Je to odpočinkovo-treninkový tábor. A maj flek v Transitu volný a tak kdyby někdo měl zájem tak se přihlašte. Spí se ve stanu v kempu za cca. 7 Eur za noc.

Za tento týden: 490 km
Celkový počet: 14620 km

Sobota a neděle: Mistrovství ČR amatérských cyklistů 2005.

Pátek 25 km. Zase jen krokáda. Že bych se cítil nějak nabuzeně, foremně, nadrženě, výkoně, našvihaně … to teda říct nemůžu. 8-/

Čtvrtek 70 km. Jen jiné povinnosti mě donutili jet takovou dááálku. Takže Kraslice a z5. Pomalu a druhou půli v dešti.
Takže rozlosování hotový. Dobré je, že jedu 4-tý od konce a že Pedro Volánek jede minutu přede mnou. Špatné je, že dle mého největší adept na zlato Radek Krummer jede minutu za mnou a že se necítím vůbec dobře a přípravu na vrchol sezóny jsem nezvládl. Se jenom modlím a řikám si, že snad jsem šlapat nezapoměl a že se snad projeví to, že jsem celkem k tréninkům přistupoval poctivě (né tak už k ostatnímu). Za zásluhy se ale medaile nedávaj a snad si nezažiju podobné trauma jako Honzík Ullrich v prologu letošní Tour, kdy ho Amstrong předjel a Krumča pojede rozumně …. teda raděj bych ja jel nerozumně. 8-) Cesta na bednu je asi jedině přes Toma Vitáčka (poslední časovky – i když jich nebylo moc – jsem ho porážel), Svobodu ze ŠUAC (sem koukal na jeho čas s letošní čásy Švihov – Klatovy a mám tam zajetej lepší čas … i když je jasný že podmínky mohly být výrazně jiné), univerzála Pedra Volana (umí všechny odrůdy a discipliny cyklistiky …. teda kolovou jsem ho ještě hrát neviděl 8-) ), nevyzpytatelnýho Kozlera (ten ale údajně nebere ani loukoť – i když málodrátový Bontragery taky pojedou a snad ani hrazdu). Vůbec nevím co čekat od Libora Matějky – mistr republiky mezi profíkama a má zmáknutý trénování (viz. Velo). A teď koukám na startovku znovu a přibyl tam mj. František Klouček a to by mohl být taky borec (a jedu už 6-ej od konce). Teda jestli je to ten kterýho myslím. A asi je, protože pražák Linek jede taky za Stavmal Klatovy. Rozhodně asi Krummča a Boštík budou 1. a 2. . Rozhodně se všema se dá jet a budu mít jakýs takýs matroš. Jen škoda, že nemám vzadu disk a nebo aspoň loukoť. Snad to těch 24 plochých drátů moc nerozvíří. Blbý je, že moje letošní časovkářský schopnosti nejsou takový jako dřív.

Středa 35 km. Už mě ty dardy zmahaj. Nohy bolej vic než kdybych valil 2-oustovky. Dnes se má objevit startovní listina sobotní časovky MRSAC. Se nemůžu dočkat. 8-)

Úterý 50 km. Jenom. Chtěl jsem dát ještě jeden schopnější trénink, ale ve 14,55 začlo pršet a tak jsem se vrátil do práce a skončil až v 17,15. Pak už jsem neměl chuť, takže výletní tempo.

Pondělí 110 km. Chtěl jsem si sice dávat úseky, ale po nedělním závodě a absenci cukrů sem byl zmoženej, takže sem se trošku snažil jen první půlku tréninku. Pak už jen dojel. Trasa byla na FL a Hazlov a Libou a Cheb. Po dojezdu jsem sice dal velkej jogurt a tvaroh, ale na kovadlinky mi neustále znělo Zelinářovo „dělam to jen pro radost, se nebudu trápit žrádlem“ a v 9 sem se zvedl a zprasil nugetu a Bebečka.
Ještě k neděli: v A pěkná konkurence. Sice chyběl Pávis, ale Bečka, Ausbuher, Trunschka, Chyba a sámoška elita SAL Skýba, Šupy, Říha, Rytyč…. . Škoda, že jeli o 10 min. před námi, ale krátký koment od účastníka (a vyhlašuju tipovací soutěž. KDO TO PSAL?):
To já jsem to v neděli posral místo abych využil nepřítomnost Pávise tak jsem zase nevyhrál.
V prvním kole se jelo pohromadě poklidným tempem.
Ve druhém kole se začalo pořádně závodit.Vytvořila se vedoucí skupina kde jsem byl Já s Trunchskou,Rytychem a Říhou.
Ve třetím kole nás ještě dojeli Ausbucher a Jeřábek.V tuto chvíli už bylo jasné že o vítězství bude bojovat těchto 6 lidí.
Ve čtvrtém okruhu odpadl Trunchska a přestal střídat Jeřábek.Tempo bylo slušné bez nějakých nástupů akorát v kopci za Valčí jsem jel špic a nahoře jsem si všiml že je za mnou jenom Kamil tak mu říkám pojedem a on počkáme.V tu chvíli jsem měl prasklé 2 dráty na zadním ZIPPu a jeden se nějak hnul a dělal docela kravál škrtalo to o zadní karbonovou stavbu.To mě potom Říha s Rytychem přemlouvali ať slezu kurvy jedny.Jedinej vyšitej Jeřábek mi nabízel rezervu, ale já sociál nemám 10ti kolo že.Tím jsem chtěl hlavně říct jak je to u nás v lize prostě prestižní, když mi v Rapštejně spadnul řetěz tak jedinej Říhoš by možná počkal ale zbytek grupy jasně řekl serem na něj.Teď v neděli když jsem chtěl zastavit abych ten drát ohnul tak by zase nikdo nepočkal.Proč to píšu – v sobotu jsem byl na závodech UAC a byl jsem odjetej s Krobem a Zahrádkou oba jezdí kat.B.Zahrádkovi spadnul řetěz a musel zastavit zrovna jsme valili dost přes 40cítkou.Řekl nám počkejte no mě to bylo fuk a Krob jako jeho velký rival v UAC ani necek zastavil a ještě jsme mu pomohli.To si nestěžuju jenom konstatuju.
(Pozn.: A to je pravda. Ted v Nepomšli se zase jezdili Terezíny v protisměru úplně vlevo, a i když tam moc aut nejezdí tak si myslím že to je zbytečný – a taky dva kluci ze skupiny za náma skončili na kapotě auta 8-/).
V pátém okruhu před Valčí definitivně odpadl Jeřábek.Všiml jsem si že Rytych s Říhou už jsou docela unavení tak jsem zkusil v kopci za Valčí nastoupit.Nástup zachytil Kamil Ausbucher a když viděl že jsem začal ztrácet v tempu tak mi nastoupil a bezpečně si dojel pro první místo.Já jsem měl na kluky za mnou asi 100 metrů náskok a nevěřil si že bych to mohl sám dojet tak jsem na ně počkal a nechal vše na závěrečný spurt.V něm zvítězil Rytych, druhej já a třetí Říha.
Tak takhle dopadlo áčko.Kamil Ausbucher je roč.75 takže kat.B, ale kvůli lepšímu si zazávodění startoval s áčkem ukázal že byl nejlepším závodníkem nedělního závodu.

S námi startoval olympijský vítěz Jirka Ježek a zde krátce komentuje. Mě se vyloženě zle nejelo – ostatně premiéra na jednici – ale co předváděl Zelíčko bylo neskutečný. V kopci si s námi hrál jak kočka s myší. A to se všemi. Snad jen Ježek mu trochu stíhal (byl unavenej možná z toho jak jel zkraje sám). Mě hlavně zklamalo, že jsem nedokázal v posledním kopci za Valčí oddělit Karla Krejčího. Jel dobře. Taky překvapil B-kař Petr Prokeš. Gusta Konopka zajel standartně. Výsledky jsou na sal.hyperlink.cz. Unavenej jsem byl, nohy bolely, ale nijak dramticky.
Po závodě už jsem nejedl nic sladkýho. Jen hovězí maso na víně a asi 7 karbanátků a tvaroh.
Ale teď už vím, že jsem to stejně nevydržel. Sice úplně nerezignuju, ale ani se mi moc do toho Mostu nechce. Čekal jsem, že na tom budu líp. No nic jim nedám zadarmo, ale moc si nevěřím. Přihlášení jsou už všichni favoriti: Krummer, Boštík, Vitáček. Určitě zajede dobře i Pedro Volánek. A taky černej kůň Paulik Kozler, jenž zajel výborně v sobotu Beskyd Tour a v kategorii ho porazil jen bejvalej profík Velecký. Taky kluci z Moravy Michal Holub určitě buou dobří včetně loňského vítěze Trochty. Nebo Petr Svoboda ze z Plzně. A taky se Zelíčkem se musí počítat. A nakonec se to může vyvinout i tak, že přijede do špůrtu početnější skupina a to by určitě Tibor nebo Karel Krejčí předved něco z repertoáru.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>