Viki 3. 10. – 9.10. 2005

My hoši z ETA - Iban Czechman Mayo na C40.info Nic nekončí! Strhat pavučiny ze zimáků a vzhůru na stroje!

Za tento týden: 560 km Celkový počet: 20540 km

Neděle 90 km. Nejkratší cestou do Plzně a od Březovské přehrady s Ondrou a Kubou (tn nad Bečovem obrátil). Zase se jelo pěkně. Do Plzně je profil trati výhodnější a protivítr byl minimální takže AVS se ustálilo na 35 km/hod. Pávis akceptoval a jel stejne tempo jako já i když on s výrazně menší intenzitou. Utekla ta cesta hrozně rychle a sem kvůli tomu ani neměl pocit, že sem potrénoval, tzn byl unavenej. 

Sobota 110 km. Cesta ze z Plzně s větříkem v zádech, takže v Soko AVS 36 km/hod, pak do Chodova už jen ťapačka přes Boučí takže celkový průměr "jen" 35. Čeka to hned i víc baví když bojuje o tyhle cifry na compu. Moc dobře se jelo. Počasí na říjen opravdu vyjímečné a taky to bylo znát na účasti na silnicích – spoustu cyklistu potkal a předjel. Jen jeden mladý biker vzdoroval a chtěl mi jet háka, ale do mírného protikopce za sudy vydržel stupňované tempo jen asi 300 m. Výhodou tohoto období je, že čék nemusí (teda né, že bych musel jako musel ale spiš musel jako chtěl) ladit na závody a špekulovat jesi raděj jet a nebo spíš ležet a může jezdit jak ho napadne. Sem ani nepopsal příběh s vrzajícím Rollsem aneb jak je špatné řídit se prvním soudem. Pondělí: to vrzající sedlo je vážně hlučný – hadrem čistím lyžiny a dotahuji zámek. Úterý: tak v zámku to nebylo, prostřikuju olejem uložení lyžin. Středa: pořád vrže, rozebírám zámek a pečlivě ho čistím a stehně tak zlaté šíny Rollse, trochu maziva a zpětná montáž a pečlivé dotažení. Čtvrtek: hmmm, tak to bude v sedle. Rollse měním za Fizika. Pátek: to údolíčko ve Fiziku mi teda nevyhovuje a zadek bolí a navíc to pořád vrže. Vytahuju sedlovku, čistím a čistou zasunuji zpátky a fest utahuju objímku a hlavně vracím Rollse na svý místo. Sobota: Silenzio. P-O-H-O-D-A!!!

Pátek 60 km na Franťáky po větru abych se rozjel a zpět přes Cheb. Aspoň že 30 km/hod tam bylo. Kamarád Šupy ("Stěhovaci Žatec Pro Racing Team") prodal svou jednici a na příští rok se poohlíží a vybírá něco nového – což mu závidím. V zorném poli má nějakého Ridleyho na Ultegře. Já se včera podíval na oblíbeného obchodníka z Kasselu a mu radím carboňáka, kterýho maj nově v nabídce a nebo Cubánca Liteninga GTC kterých už pár jezdí po místních komunikacích. Tahle nabídka Giantu se mi taky docela líbí. Dražší kolo než 50 litrů se pro amaterskýho závoďáka nevyplatí. Při problémech a nebezpečích, které nabízí peloton "plašáku", nezajištěné křižovatky a nebo volně ložený stroj před hospodou v průběhu občerstvení apod. je pak škoda neúměrně velká.

Čtvrtek 70 km (hanebný AVS 28,2 kmhod). Okruh jako včera, ale nakonec ne přes Loket ale Chodov. I když jsem se cely den přesvědčoval, že se těším a plánoval trojciferný trénink, taxe mi vůbec nechtělo. Nohy i mysl zasáhla jakoby únava. Což je samozřejmě nesmysl. Zimovčák v přípravě na přejetí Tour 05 na vysokém kole, údajně najel týdně 800 – 900. Takže sem doma přemlouval kluka aby jel na švih se mnou. Nepovedlo se a tak jsem se ukecal jen kvuli špičkovému počasí a skutečnosti, že budu dál od žrádla a vyjel směr Podstráni. K větší aktivitě a zvýšení tempa mě dokopal jen biker před mnou, ze kterého se nakonec vyklubal spolužák Zdenek Hendrych, kterýho potkávám často v protisměru na kole (ma MTB i silničku) a přemlouvám ho ať si zkusí taky nějaký race. Fyzicky je na tom dobře, matroš má taky ucházející, ale přirozenou "machoagresivitu" netlumí na cyklistických závodech nýbrž při matchích malé kopané.

Středa 75 km. Dtto jako včera, ale opačně a rychleji (32,1 km/hod) neb sem spěchal. Jen Mrazíky v protisměru potkal.

Úterý 75 km. Na oblíbeném okruhu přes Bečov. AVS 30,4. Už ani nepočítám, že by někdo v úterý přijel na sraz. Jen Onťas se omluvil. Plánuju ještě jeden závod a to v terénu, takže doufám že bude hodně km a málo jídla, díky tomu.

Pondělí 80 km. Směr Ostrov a z5. Nakonec celý švih v suchu a průměr 30,5.


4 thoughts on “Viki 3. 10. – 9.10. 2005”

  • Honza Mádl napsal/a:

    Čau Wiki,
    někdo strhává pavučiny ze zimáků, jiný zase pro změnu náplasti z rány. Při čtení toho úctyhodnýho čísla kiláčků můžu jenom zamáčknout slzu, protože jsem letos zaparkoval kola s cifrou 4935 km. Ale chystám se tak během tejdna přehodit gumu na silnici a píchnout ji vídlí do ergáče ve sklepě a začnu trochu motat nohama. Nechci Tě míchnout, ale fakt furt hubnu a mám už o 4 kila míň?!? Tak před nadcházející zimou bacha na déšť, vítr, námrazy,…..

  • Wickey napsal/a:

    No dej se do kupy, at se to hoji, trenuj, stradej a pri casovce na Zelenou Horu 2006 spolu zuctujeme, barde. 8-)

  • IRIS napsal/a:

    Nooo, ale že jsem ti tohle radila už před 14 dny (nejmíň) vůbec nebereš, co? :-) Aspoň, že už nerušíš tím vrzáním, kdo to měl furt za tebou poslouchat. :-) Teď můžeš začít s pedálama. :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>