Vítkov – Bukovany

Cyklsitická část triatlonu Velká cena Sokolova je dobrým úsekem na měření cyklistických schopností. Popíši zde trasu a až tamtudy pojedete, změřte si to… a uvidíme, jak na tom kdo je. Nejlepší by bylo, pokud byste jeli tam a zpět, protože to pak během cetsy poznáte všechny možné profily: táhlou rovinku dolů rovinu, prudký koepc nahoru, vítr proti, vítr v zádech, prudký sjezd a táhlý výjezd.

Z Vítkova dálNa mapce (klepněte pro zvětšení), je vyznačena trasa během triatlonu, pro kterou také platí referenční časy uvedené níže. Naše trasa ale povedu jen po dobřep řístupných cestách, takže: Odbočka na jezero Vítkov (u brány) – kolem Makara a ONA dolů – na křižovatce doleva do Dolního Rychnova – za kolejemi doprava přes koleje do Citic – přes Citice do Bukovan – sjet kousek do obce před autobusovou zastávku (abyste po otočení mohli utrhnout nějaká ta závaží) – otočka a zpět.

Během triatlonu se toto kolečko jelo dvakrát. Hrubé měření ukázalo, že cesta ze startu do cíle má 9,6 km. Pokud chcete, vydělte si čas triatletů čtyřmi, anebo lépe – také si odjeďte těch 40 km…

  • Martin Pejsar (vítěz, 2006) – 1:00:23, průměrná rychlost 39,74; poznámka: jel ve velké skupině (a že prý je to na Českých pohárech zakázáno…)
  • Radovan Fišer – 1:06:06, průměrná rychlost 36,3; poznámka: jel jsem sám, ani jednou v háku

6 thoughts on “Vítkov – Bukovany”

  • Uickey napsal/a:

    Zakazano to uz nekolik let neni (viz. tve krouzeni s prvni skupinou na triatlonu ve Varech). Drafting neni povolen jen na irondistancich. Moc dobrej usek to neni kvuliva tem T-krizovatkam u strojiren a v Citicich kdy prijizdis z vedlejsi.

  • Bohužel i já musím konstatovat, že to závání. Je nepravda, že na KT a kratších distancích není povolen drafting /jízda v háku/. Dokonce i u žactva, jen ne mezi pohlavími. Je to prostě TRIATLON a ne jedna sebelepší samotná disciplína.
    Jinak dobrý nápad s těmi srovnávacími časy na trati VC Sokolova v triatlonu, snad by bylo dobré nějaké časy zveřejňovat. Myslím, že závody na dálku /na netu/, by byly skvělý.
    Potrénuj plavání a bude to první balík /záleží jestli jedu v Aši, nebo ČP MČR v KVA.
    Taky plavu katastrofálně, daleko hůř než ty, ale jsem s tím smířen, neb prostě plavání mi nic neříká. Olda Dvořák

  • Ještě malý dovětek. Pokud závodník špatně zaplave, má ambice něco na kole a běhu změnit, tak na rodíl od špičky musí jet opravdu sám. Ale zase skončíme u výkonu z plavání . O.D.

  • Aha, tak pardon za nepřesnost, ale já jsem, stejně jako několik závodníků se mnou, prostě v den závodu od někoho slyšel, že v háku se jet nesmí. Takže díky za upřesnění.

    Uickey: haha, no jo :) (KV). Křižovatky tam jsou, ale na druhou stranu máme ty referenční časy, tak jsem je chtěl využít.

    Olda D.: díky za komentář!

    Ještě doplním, že podobné úseky jsou v rubrice Moje maximum – http://bikeri.cz/rubrika/moje-maximum/

  • Tak ještě jednou: na závodech ČP je hákování povoleno, ale hlasatel na VCS několikrát zdůraznil, že to je na tomto závodě zakázáno. To mi potvrdilo několik nezávisle dotázaných účastníků. realita byla taková, že se na to všichni vykvajzli.

  • santini napsal/a:

    No já jel v háku za Radkem.On totiž opomenul napsat,že jel totiž takový kule,že prostě vystřídat to ani nešlo.Jel jsem za ním jenom kousek rovinky a ten zpáteční táhlej stoupák.Bylo nás asi 6,ale na kopci jsem zůstal za ním jen já a Pája Chren.Měl jsem toho plný Rudy Projekt.Takže Rádíku ještě jednou dík za hák a příští rok čus.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>