Výprava z LOM 2013 je zpátky doma

Průvod Karlovarského kraje
Průvod Karlovarského kraje

Skončily Letní Olympijské hry dětí a mládeže ve Zlíně a Uherském Hradišti, konané ve dnech 23. – 28. 6. 2013.

Fotoreportáž M. Šverdíka najdete zde.

Karlovarský (KV) kraj reprezentovalo celkem 164 sportovců. Cyklisté pod vedením pana Petra Fialy výpravu velmi medailově podrželi. Vůbec nejúspěšnějším sportovcem KV kraje se stal starší žák David Zadák. Startoval ve všech třech cyklistických olympijských disciplínách. Hned v pondělí se jela horská kola MTB cross country, kde získal první zlatou medaili. V tomto závodě si vedl výborně i kadet Miroslav Svatek, který dojel na skvělém bodovaném šestém místě, a to i přesto, že bajky nejsou zrovna jeho oblíbená disciplína.

LOH

David Zadák
David Zadák

V úterý pokračoval cyklistický boj na horských kolech vyřazovacím závodem ve sprintu. I v této poměrně nové disciplíně si vedl David výborně, i když ho před finálovou jízdou technicky neopravitelně zradil jeho bajk. Přesto, i na vypůjčeném kole, zabojoval a byla z toho druhá zlatá.

David Zadák vybojoval zlato
David Zadák vybojoval zlato

Po volné středě čekal na kluky silniční závod s hromadným startem – okruhy městem.

Tady oba kamarádi zazářili, když David Zadák si v žácích dojel pro třetí, tentokrát stříbrnou medaili a Miroslav Svatek v kadetech pro bronz.

Nehodnotím zde celou část cyklistické výpravy. To provede zřejmě pan Petr Fiala. Chtěl bych však závěrem říci, že předposlední místo KV kraje dle zisku medailí by mohlo vést pracovníky kraje k zamyšlení nad větší podporou individuálních sportů, jako je např. cyklistika, větší podporou sportovních středisek mládeže a event. nad výstavbou specializovaných sportovišť.

David a Míra
David a Míra

Ona totiž mládež, která prožívá své léta dospívání ve sportovních kolektivech a upevňuje si své morálně volní vlastnosti, si celkově staví své celoživotní kvality, a to se v budoucnu několika násobně vrátí. Je to tudíž dobrá investice.

Výsledky olympiády (oficiální web)

Fotografie cyklistů Karlovarského kraje: od M. Šverdíka (fotoreportáž)


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>