Zákon proti dopingu?

DopingMF Dnes dnes přinesla zprávu, že již letos se má v parlamentu projednávat zákon, který by dopingové látky stavil na stejnou úroveň jako zakázané drogy. Za držení a distribuci pro sportovce zakázaných látek (doping) nemůže být v současné době nikdo stíhán. V zákoně by se také objevila jednoznačná definice dopingu

„Každopádně se neuvažuje o trestnosti užívání dopingu, což není nikde na světě, ale pouze o trestním postihu jeho nabízení, prodeje, výroby a přechovávání,“ říká Ondřej Gabriel, mluvčí ministerstva. Česko by se s podobným zákonem zařadilo po bok Francie a Itálie.

MF Dnes dále píše:

Komerční sporty jako fotbal nebo tenis se stavějí k dopingu velmi benevolentně. Snaží se ho co nejvíce ukrýt, „aby nepoškodily produkt“. Podobně i největší profesionální soutěže v Americe – hokejová NHL, baseballová MLB nebo basketbalová NBA.

Tento zákon přispěje k rozvíření diskuse o tom, zda je správné, aby probíhaly státem organizované akce jako Opéracion Puerto, nebo aby stát do sportovních záležitostí nezasahoval.

Co si myslíte vy? Má být doping povolen? Má stát zůstat v pozadí? Pište do komentářů.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>