Zbyly po nich jen tři křížky…

Nebojte, druhý díl seriálu závodů horských kol XC Bahno neskončil tragicky, maximálně pro někoho možná smutně. Vyjmenujme však ty šťastnější, či spíše pilnější. Žákyně soutěžily bez účasti přespolních a nejrychlejší byla Anetka Klauková z ostrovského cykloteamu. Jejich o pár let starší kamarádi kadeti byli zastoupeni ve vyšším počtu a první dvě místa obsadili Ondřej Sýkora a Petr Fiala (Profi sport Ghost Team Cheb). V kadetkách jela jen vítězka prvního závodu Petra Janusová, a tak si svou hodinu v terénu odjela zřejmě bez většího stresu (čímž nemyslím pomalu). Podobně na tom byl junior Dan Johannes, který rovněž doslova a do písmene neměl konkurenci. Zato v mužích se jelo na ostří nože. První místo z Linhartu obhájil Petr Götz (Rotor bike team), ale za něj se vklínili bahenní premianti v tomto pořadí: Martin Jiskra (Xteam Bano), terénní triatlet, který všem bikerům již na podzim ukázal, že umí vyhrávat; půl minuty za ním Miroslav Brill z formace TEAM CUBE – WATTSENGLISH.COM (silničáři) a sekundu za ním Pavel Kodl (Team Bike Březová). V elitní kategorii porazil o pár vteřin Fába poprvé v kariéře Vaška Hlaváče a na fotografiích jde vidět, že si oba dávali. Třetí přijel Vojta Marvan, a to celé 4 minuty před vítězem mužů Martinem Jiskrou.

Ve veteránech I opět kraloval Pavel Fišer a Petr Grobheiser jasně porazil Jiřího Mandause z Rotoru. Ve veteránech II měl vítězné zastoupneí Team Bike Březová díky Jiřímu Bartošovi, který přijel první s komfortním náskokem téměř 3 minut. O Víťovi Hanušovi se zmiňovat ani nemusíme. Druhý ve veteránech III skončil Lubomír Chaluš od Hnízdilů a třetí Miloslav Sazima z Kynžvartu.

Vážení, třetí závod by měl být ze všech nejlepší, jelikož se pojede na trati Mistrovství ČR. Takže už vyndejte horskáče a oprašte je nejlépe v korytech bahna, ať si zvykají…


2 thoughts on “Zbyly po nich jen tři křížky…”

  • Pořadatelský dík všem statečným, kteří dorazili i navzdory extrémně špatné předpovědi počasí. Nakonec se znovu sešlo téměř 70 borců. Za zmínku stojí zpestření v podobě svatby, která se v poledne odehrála na místě startu – čubrněli jak bikeři, tak svatebčané :-)

  • Petr Fiala napsal/a:

    Poděkování pořadatelům Bahna je optravdu na místě, tradičně pěkná série přípravných závodů na sezonu. Daniel a spol. téměř poroučí větru a dešti, zhruba deset minut před závodem bylo po dešti a několikrát se na nás usmálo teplé sluníčko.
    Tratě i pořadatelsky za jedna s hvězdičkou. Trochu škoda, že při té Vaší práci se více nezavděčí závodníci svým počtem.
    Bohužel nám začíná silniční ČP závody o víkendu v Plzni, tak část týmu Sportovního centra mládeže omlouvám.
    Díky za Vaši práci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>